Református Ízek Találkozója

Dátum
2023. október 21. –
2023. október 22.
Helyszín
Hajdúnánás, hajdúnánási Liget
+ Naptárhoz adom

Idén ismét a Hajdúságba hívják a református termelőket és fogyasztókat: 2023. október 21-én a hajdúnánási Ligetben református kirakodóvásárral, főzőversennyel és kóstolással, valamint érdekes szakmai beszélgetésekkel várnak mindenkit a szervezők.

Két nap, két helyszín – idén ismét megrendezi a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány a Református Ízek Találkozóját Hajdúnánáson. Szombaton az esemény a város legújabb rendezvényhelyszínén, a Ligetben várja az érdeklődőket. Az ide ellátogatókat református kirakodóvásár, főzőverseny és érdekes kerekasztal-beszélgetések is várják majd, amelyeken nemcsak a találkozónak helyet adó város gasztronómiai értékeit, hanem a hajdúnánási reformátusok vendégszeretetét is megtapasztaltatják. A Református Ízek Találkozója a szokott módon, a vasárnapi úrvacsorás istentisztelettel ér véget a hajdúnánási református templomban.

Református Ízk plakát 2023_v2

A Református Gasztrokulturális Programok kiemelt célja, hogy összekösse a Kárpát-medencében élő református élelmiszer-termelőket, szakmai és baráti közösséget építve ki köztük, és hogy megismertesse őket egymással, az eseménynek helyet adó régióval és az ottani gyülekezetekkel. A programsorozathoz jelenleg három nagyobb esemény tartozik, amelyeket rendszeresen megrendeznek: a Borum református borverseny és a Református Ízek Találkozója mellett az éves termésért hálát adó istentiszteletre várja a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány a résztvevőket.

A program szervezője a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány, házigazdái és vendéglátói a Hajdúnánási Református Egyházközség és Hajdúnánás városa. A teljes program az rkk.reformatus.hu oldalon olvasható.