A Csillagpont óta először találkoztak a fesztivál önkéntesei

Az önkéntes munka önmagában jutalom, hiszen bekapcsol minket a nagy gyülekezetbe, Jézus munkájába - hangzott el a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó önkéntesnapján, szeptember 16-án. A Csillagpont segítői egy egész napot töltöttek el együtt Budapest belvárosában, hogy Istenre és egymásra figyeljenek, átbeszéljék a júliusi fesztivál tanulságait és hálát adjanak érte. Az önkéntesnap megmutatta, a Csillagpont nem csupán kétévente egy nyári hétre szól, hanem a református fiatalok állandó közössége.

Éneklés és lelki elmélyülés mellett sok mosollyal, a nyári emlékek felidézésével telt a Csillagpont önkénteseinek elmúlt szobatja. A Július 27. és 31. között megrendezett fesztiválon a legkülönbözőbb munkáikat végző segítők október 16-án a budapesti Anker közben találkoztak egymással.

dsc0533-a58195a606.jpg

Szabadon – találkoztak a Csillagpont önkéntesei

Fotó: Bazánth Ivola

„Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban.” (1Kor 15,58)

Egy, az alkalomra összeállt dicsőítő csapat vezetésével zajló éneklés után Szanyi Ferenc fenti igén alapuló áhítatában arról beszélt, tudnunk kell elengedni azt, ami mögöttünk van és előre nézni. A múlt elengedése nehezen megy, hogyha magányos farkasként, közösség nélkül harcolunk, hogyha nem tudjuk, mi a feladatunk a jelenben és ha nincsen jövőképünk, mondta. Az idézetben Pál a testvéreket szólítja meg: ez eleve feltételezi, az Istent szeretők közösségben vannak. Az idézet a jelenre nézve az Isten munkájában való helytállás, a jövőre gondolva pedig a biztos tudást hangsúlyozza: Aki Jézusért végzi feladatait, nem dolgozik hiába. – Lehet, hogy csupán kétévente tartjuk meg a Csillagpontot, mégis folyamatosan egy közösség vagyunk, és ez minden percben összeköt bennünket, ahogyan az is, hogy feladatunk van a világban. Helytállhatunk saját kis közösségünkben és közben gondolhatunk már a következő Csillagpontra, tudva: Isten már készíti azokat az embereket, akiket be fog vonni a közös munkába – mondta a lelkész, aki hosszú évek óta segít az ifjúsági fesztivál szervezésében.

Tekintse meg az önkéntesnapról készült galériánkat!