A Károli-egyetem két dolgozója is lovagkeresztet kapott

Földváryné Kiss Réka, a Károli Református Egyetem Hittudományi Kara Egyháztörténeti Tanszékének vezetője a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott, Sepsi Enikő, az egyetem bölcsészkarának Művészettudományi és Szabadbölcsészet Intézetének vezetője pedig a Magyar Érdemrend lovagkeresztje – polgári tagozat – kitüntetést vehette át.

Összesen 78 állami kitüntetést adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából: Magyar Arany Érdemrendet, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, az érdemes művész kitüntetést, a kiváló művész kitüntetést és a Magyarország Babérkoszorúja díjat is.

A kitüntetettek között van a Károli Gáspár Református Egyetem két dolgozója is: Sepsi Enikő műfordító, művészetelméleti szakíró, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Szabadbölcsészet Intézetének vezetője, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium alapító igazgatója, egyetemi tanára a Magyar Érdemrend lovagkeresztje - polgári tagozat - kitüntetést vehette át.

Az ünnepségen Kásler Miklós kiemelte: a mostani kitüntetések kifejezik a nemzeti ünnep közös szemléletét, eredményét. Úgy fogalmazott: „Március 15. beépült a magyar nemzet kollektív tudatába, a nemzeti identitás alkotó tényezői közé, pedig nem egyetlen nap volt, hanem hosszú évtizedek fejlődésének rendkívül jelentős mozzanata”.

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Földváryné Kiss Rékának, a Károli Református Egyetem Hittudományi Kara Egyháztörténeti Tanszékének vezetőjének, egyetemi docensnek, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnökének a kommunista diktatúra hatalmi működésének feltárása és a korszakkal kapcsolatos emlékezet megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként. A kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át a Karmelita-kolostorban.

Címlapkép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a március 15-e alkalmából odaítélt állami díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2022. március 11-én.