A közösségek tartóoszlopai

„A lelkipásztornak tartó oszlopnak kell lenniük az Isten anyaszentegyházában″ – hangsúlyozta Bölcskei Gusztáv pénteken a debreceni Nagytemplomban tartott ünnepi istentiszteleten, melyen a debreceni teológia tizenkét végzős hallgatóját szentelték lelkésszé.

„Azoknak, akik odaszánják magukat Krisztus követésében, azoknak tisztában kell lenniük magukkal, az Élő Istennel és az Ő egyszülött fiával, valamint tisztában kell lenniük azzal a titokkal, ami az anyaszentegyházra bízatott″ – mondta a tiszántúli püspök igehirdetésében. Bölcskei Gusztáv szerint „nagyon sok tartani való van a gyülekezeteinkben, az intézményeinkben és a körülöttünk lévő világban. Ezért hangsúlyozta a fiatal lelkészeknek, hogy „álljatok a teher alá és tartsátok.″ A lelkipásztori életforma ez a fajta teherhordozás, tartani azt, ami rátok bízatott – fogalmazott a püspök.

kép

Ez az első esztendő, amikor a lelkipásztorok egy új rendszer szerint vizsgáztak. Idén a végzősök egységes lelkészképesítő vizsgán vettek részt, azaz a négy magyarországi teológián tanuló hallgatók – többek között - egyházi vezetőkből és teológiai tanárokból álló bizottság előtt adtak számot tudásukról. Szeptemberben harminchárman vizsgáztak az Egységesített Lelkésztovábbképző Bizottság előtt Budapesten, a Magyarországi Református Egyház Zsinatán.

A tiszántúli felszentelt lelkészek: Andrássy Gergely, Bogya-Kis Áron, Csomós János, Drabik Rózsa, Forró Éva, Gáll Károly, Gergely Tamás, Marosvölgyi Péter, Pusztai Judit, Szabó Richárd, Szvoren-Zabolai Enikő Orsolya, Váradiné Vajas Katalin.

A lelkészszentelés része volt a Tiszántúli Református Egyházkerület éves közgyűlésének, amelyet az ünnep alkalmon bezártak.

Hallgassa meg az eseményről készült riportot a ttre.hu-n!

Forrás: ttre.hu, fotó: Barcza János