Ajánljuk föl adónk egy százalékát a Magyarországi Református Egyháznak!

Hosszú évek óta végez fontos, társadalmi tevékenységet a Magyarországi Református Egyház és számos szervezete: gyógyítunk, bátorítunk, reményt és hitet adunk. Ahhoz, hogy ez a munka folytatódhasson, kérjük, ajánlja fel Ön is adója 1 százalékát egyházunknak!

Technikai szám: 0066

Adója 1 százalékának felajánlásáról további információt tematikus honlapunkon olvashat.

Emberek, történetek

Idei, az adónk 1 százalékának felajánlására buzdító videónkban három, egymástól bizonyos szempontból nagyon különböző, az isteni gondviselés felől nézve viszont kifejezetten hasonló históriát ismerhetnek meg. Horváth Gergely rádiós műsorvezető megtérésének történetéről, Banda-Gyalogos Zita kisfiának gyógyulásáról, Bognár László pedig az alkoholizmusból történt megszabadulásának útjáról vall.

Őszintén vall megtéréséről Horváth Gergely rádiós műsorvezető

Éveken át kudarcok szegélyezték Horváth Gergely rádiós műsorvezető életét, mígnem 33 éves korában hatalmasat fordult vele a világ: megtért, és ahogyan ő mondja, egy református közösségben lelt otthonra. Gergő, akit egykor a Petőfi Rádió főszerkesztőjeként, vagy épp a Klasszik Rádió reggeli műsorvezetőjeként is megismerhetett a közönség, egy, eddig csak kevesek által ismert arcát mutatta meg a kamerák előtt.


Amikor az orvos süti a tortát kis betegének - így gyógyítanak a Bethesda Gyermekkórházban

Máté hetekig volt ágyhoz kötve a református Bethesda Gyermekkórházban – még a születésnapját is lábadozva töltötte. Hogy mégse maradjon el az ünneplés, mielőtt hazaengedték, az orvosa éjjel tortát sütött neki. Addig is naponta látogatták a kórház lelkigondozói, foglalkoztatói. Édesanyja, Zita beszélt arról, hogyan gyógyítanak testet és lelket a Bethesdában.


Tízezer embert adott már vissza családjának a református Iszákosmentő Misszió – László története

László csaknem húsz éven át volt rabja az alkoholnak. Bár sokszor próbált szabadulni a szenvedélybetegségből, végül mindig újra a pohár után nyúlt. Néhány éve aztán – utolsó mentsvárként – Dömösre került, a református Iszákosmentő Misszió központjába. Azt mondja: itt jött rá, hogy az üresség, amelyet addig az alkohollal próbált betölteni, az Istenbe vetett hittel is megtölthető. László azóta is visszajár Dömösre – de már gyógyultként. Tanúságtevőként ő is segít sorstársainak, hogy alkoholmentes, hitben járó értelmes életet élhessenek.


További információ és segítség adója 1 százalékának felajánlásához

Adózással kapcsolatos, tematikus oldalunk

https://egyszeruenreformatus.hu