Az ember olyan élőlény, amely képes gyönyörködni

A művészet a kreativitás és az érzelmek kifejezésének egyedülálló formája. Mi a művészet lényege? Milyen igazságfogalmak jelennek meg a művészetben? Mit jelent ebben a különleges világban kreatívnak lenni? A többi között ezekre a kérdésekre keresi a választ Molnár Ambrus Votin Dóra festőművésszel a művészetről beszélgetve a Világ/nézet legutóbbi adásában.

A művészetnek különleges ereje van a gondolkodás serkentésében, az érzelmek kiváltásában és az élet különböző aspektusainak mélyebb megértésében. Votin Dóra szerint sokkal több helyen jelen van, mint ahogyan azt gondoljuk, nem csak a múzeumokban és a galériákban. A lelkünk mélyén található.

A festőművész hozzáfűzte: az ember olyan élőlény, amely képes gyönyörködni. Mindannyian érzékenyek vagyunk a szépre. Feltölt és örömet okoz. Rácsodálkozásunk a szépségre, amely összefügg egy belső örömmel, mély megismeréssel, ahol valami titkot, gazdagabbat sejthetünk.

A művészet és az ember kapcsolatáról, a láthatatlan valóságról, a több felismeréséről is szó volt a Világ/nézet legutóbbi adásában.

A teljes beszélgetés itt nézhető vissza:

Világ/nézet minden vasárnap 19 órától a Magyarországi Református Egyház Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján, Spotify-on és a többi nagy podcastfelületen.