Beszélgetés Molnár „Mézes” Gergő méhésszel

Egy csodálatos abaúji településre, Vizsolyba kaluzolta el hallgatóit július 28-án a Minden időben, a református egyház félórája a Kossuth Rádióban Fekete Zsuzsa műsorvezető, szerkesztő segítségével. Ezúttal azonban nem a Vizsolyi Bibliáról volt szó, hanem a falu egy másik különleges helyére látogattak el, Molnár Gergely méhészmesterhez, aki azt is elárulta, hogyan mutatják meg a méhek, miként kell egy családban élni és egymásért tenni.

Molnár „Mézes” Gergő édesapja 25 éve fogta be az első méhrajt, amikor a bab kapálásából tartott hazafelé. Gergő tizenkét évesen már ott segédkezett édesapja mellett. Később éppen letette az egyetemi vizsgáját, amikor hazafelé tartva elrepült előtte egy méhraj: ezt jelnek tekintette és még komolyabban méhészkedésbe fogott. Azóta megválasztották az év méhészének, a legfiatalabb méhészmester lett, és, bár azt mondták neki, hogy senki nem lesz kíváncsi rá, mégis mézmúzeumot alakított ki nagymamája régi tornácos házában, amelynek évente több ezer látogatója van.

Molnár Mézes Gergő méhész, Forrás: Facebook

Fotó: Facebook/Mézmúzeum - Mézes Gergő méhészete

A református egyház félórája szerdánként délután fél 2-kor hallható a Kossuth Rádióban. Néhány hetente református istentiszteleteket is közvetítünk a közmédia hallgatóinak.
A szerkesztő-műsorvezető Fekete Zsuzsa. Műsorunk telefonszáma: 06-30-789-00-66. E-mailt is írhatnak nekünk a radio@reformatus.hu címre. A műsort az adás után a mediaklikk.hu oldalon lehet meghallgatni.