Egy csendes hely a forgatagban

Lelkigondozók is várják a II. Protestáns Sokadalomra látogatókat

Nagyon sokan várják az augusztus 20-ai hosszúhétvégét. Rengeteg programot kínálnak országszerte és a fővárosban is, az egyik leglátogatottabb a budai Várban zajló többnapos programfolyam. A bámészkodás, vásározás, zenehallgatás és különleges gasztronómiai élmények helyett most valami egészen másra hívjuk fel a figyelmet. Egy szigetre az emberáradatban, egy csendes helyre a forgatagban, egy zugra, ahol a mélyebb találkozásnak, a megnyílásnak, az odafigyelésnek, a támogatásnak szeretnénk teret adni.

Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat

Fotó: reformatus.hu

Idén először lesz lehetősége az ünnepi hétvégén a budai Várba kilátogatóknak képzett lelkigondozókkal beszélgetni. A II. Protestáns Sokadalom napján, augusztus 19-én, központi helyen, de a fesztivál sűrűjétől elkülönülve foglalkoznak a Gyökössy Intézet lelkigondozói a hozzájuk fordulókkal. Lehet, hogy valaki egyedül van az ünnep alatt, egy kis változatosságot keresve megy el a programokra, és örömmel megosztaná valakivel, ami a szívét nyomja. Lehet, hogy valaki azon gondolkodik, hogy egy lelkigondozói folyamatra lenne szüksége, de még nem határozta el magát, hogy jelentkezik. Itt lehetősége van megtapasztalni, milyen egy segítő beszélgetés. Lelki gondokkal, kapcsolati problémákkal, életvezetési kérdésekkel foglalkozni nem a gyengeség jele, hanem a lelki erőé. A Gyökössy Intézet arra hívja a hozzájuk jelentkezőket, hogy szakemberek segítségével nézzenek rá legfontosabb kapcsolataikra: a családi, munkahelyi kapcsolatokra, az önmagukkal és Istennel való kapcsolatra, s hogy a nehézségekben keressék a megküzdéshez szükséges lelki erőforrásaikat.

PS_Instagram post

A II. Protestáns Sokadalomban a Kapisztrán téri Ökumenikus Ifjúsági Missziós Sátorban lehet jelentkezni, a beszélgetések egy közeli épületben, csendes helyen történnek. A beszélgetésekre titoktartás vonatkozik. Egy alkalom 50 perc. A szolgálat díjmentes. Ha nem találkozunk a II. Protestáns Sokadalomban, itt olvashat róluk: www.gyokossyintezet.hu