Életmódváltó program indul a Bethesda Gyermekkórházban

Sport, egészséges büfé és menza, szűrőprogramok és egyénre szabott egészségtervek, pszichés támogatás, stresszkezelő tréningek segítik hozzá a gyógyítókat a testi-lelki egészséghez a Bethesda Gyermekkórházban, a BioTechUSA-cégcsoport támogatásával. Az egészségprogramban fél éven keresztül az intézmény 200 munkatársa vesz részt, akik nemcsak a gyógyítással, hanem saját példájukkal is segíteni szeretnék a gyermekek egészségének megőrzését.

Orvosok, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, pszichológusok és megannyi egészségügyi szakdolgozó vág bele az életmódváltó programba februártól. Az egészséget újraértelmezve igyekeznek majd tenni testi-lelki jóllétükért. Az egészséges munkahelyi étkezés feltételeinek megteremtése, a szűrőprogramok és stresszkezelő tréningek mellett a kórház ingyenes napi sportolási lehetőséggel, alakformáló tornával, szervezett futókörrel és edzéstervvel is segíti a programban résztvevőket.

„Nő vagyok, pszichológus, nagyon szeretem a munkámat, a munkahelyemet. A hivatásom végzése közben gyakran kerülök stresszkeltő helyzetekbe. Nemcsak a betegek, hanem a kollégák is sokszor tőlem várnak segítséget, ezért a saját jóllétem – mind a lelki, mind a fizikai – megőrzése kulcsfontosságú a saját hatékonyságom fenntartása, sőt annak esetleges növelése érdekében is. Ha ezt a kollégáimmal közösen, támogató közösségben tehetem, az számomra a munkán túlmutató elégedettséget, örömet, hatékonyságérzetet jelent.”

(Radnai Johanna, klinikai szakpszichológus)

Torna a Bethesdában

Torna a Bethesda Gyermekkórházban

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

A Bethesda Gyermekkórház törekvéseit Európa egyik legnagyobb étrendkiegészítő gyártója és forgalmazója, a BioTechUSA támogatja.

Lévai Bálint, a cégcsoport vezérigazgatója vitaminokból, fehérjeszeletekből, kollagénből és shake-ből álló termékcsomagokat, valamint Inbody mérleget adott át Velkey György főigazgatónak. Lévai Bálint hangsúlyozta: Számunkra a „The Feeling of Success” nemcsak szlogen, hanem nagy felelősség is. Hisszük, hogy akkor vagyunk a legsikeresebbek, ha minél többet tudunk visszaadni a közösség számára. Rendkívül lényegesnek tartjuk, hogy a gazdasági sikereinket érzelmileg is megéljük, és remek érzés, hogy nemcsak gazdaságilag, hanem érzelmileg is fontos eszközökre is költhetünk.

BioTechUSA csomagok átadása a Bethesdában

Fotó: Bethesda Gyermekkórház

A Bethesda Kórház főigazgatója, Velkey György tájékoztatott: A kórház a támogatásból olyan testelemző készüléket tudott beszerezni, amely nemcsak a munkatársak egészségi állapotát méri, hanem nélkülözhetetlen a gasztroenterológiai és az izomsorvadásban szenvedő gyermekek részére is, az állapotuk felmérésére, követésére. A terméktámogatással pedig az egészséges életmódhoz segíthetjük a kórházi egészségfejlesztő programban részt vevőket.

„Gyógytornászként minden nap az egészséges életmódért, mozgáskultúráért dolgozom, egyre nagyobb ellenszélben. Vezetőként pedig felelősnek érzem magam, hogy a munkatársaim is ne csak tanítsák a helyes mozgást, hanem maguk is mozogjanak. Nagycsaládos anyaként pedig óriási lehetőség munkaidőben, szervezett keretek között tornázni, hiszen munka után ez szinte esélytelen lenne.”

(Vidovszky Sára, vezető gyógytornász)