Elkezdődött a Reformátusok Szárszói Konferenciája

Lelkipásztorok Isten és a nemzet szolgálatában? – ezt a témát járja körül idén a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Az évente megrendezett eseményen a református egyház és a hívek számára fontos kérdéseket vizsgálják és vitatják meg a résztvevők. 2023 a Magyarországi Református Egyházban és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban is a lelkipásztori hivatás éve.

A ma kezdődött találkozó első napja Erdélyi Dániel vezetésével közös énekléssel és Hajdú Zoltán Levente lelkipásztornak, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Missziói Szolgálatának szakmai vezetőjének áhítatával kezdődött. A nyitóbeszédet Gér András zsinati tanácsos tartotta.

A konferencia nyitóbeszélgetésén a gyülekezettudatos egyház kérdéséről beszélgetett Balog Zoltán dunamelléki, Fekete Károly tiszántúli és Steinbach József dunántúli püspök, valamint Géresi Róbert, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke Ablonczy Bálint újságíró moderálásával.

Ablonczy Bálint, Fekete Károly, Balog Zoltán, Géresi Róbert és Steinbach József Hajdú Zoltán Levente Balog Zoltán, Géresi Róbert és Steinbach József Ablonczy Bálint és Fekete Károly

Elkezdődött a 2023-as szárszói konferencia. Galériánkat a képekre kattintva érheti el

Fotó: Kiss László

Szombatig a konferencián számos beszélgetést hallgathatnak, láthatnak a résztvevők, például a gyülekezeti szolgálatról és a lelkipásztorok életéről, előadásokon vehetnek részt, többek között az ifjúsági munkáról vagy az iskolai hitoktatásról, majd vasárnap istentisztelettel zárul a rendezvény.

A PLENÁRIS BESZÉLGETÉSEKET ONLINE IS KÖVETHETIK IDE KATTINTVA, VAGY CIKKÜNKBEN LENTEBB AZ ADOTT NAPOT KIKERESVE

A programot és a további információkat itt találják.