Ez az a nap! Debrecenben

A Nagyerdei Stadion ad otthont a Tiszántúl legnagyobb városában a keresztyén könnyűzenei találkozónak június 10-én. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szerint a sokhangú keresztyénséget fogja kihangosítani a koncert és azok a megszólalások, amelyek helyet kapnak az alkalmon. A szervezők adományt is gyűjtenek az ukrajnai háborús viszonyok enyhítésére.

A rendezvénysorozatot korábban főleg budapesti helyszíneken tartották meg, idén azonban Veszprém után Debrecen, a Nagyerdei Stadion adhat otthont az eseménynek. Fellép többek között az ausztráliai Hillsong United, Caramel, Pintér Béla és Pajor Tamás is. A szervezők csaknem tizenhétezer embert várnak az eseményre, amely a kárpátaljai magyaroknak és az ukrán állampolgároknak ingyenes. Adományt is gyűjtenek az ukrajnai háborús viszonyok enyhítésére.

1920x1080_EZAZANAP_Debrecen

– Ez az a nap, amikor ki kell mondanunk, hogy Debrecenben nemcsak történelmi egyházak vannak, hanem a keresztyén közösség egy sokkal nagyobb és szélesebb paletta. Ennek a megmutatására is alkalmas lesz a rendezvény, amely által egymást tudjuk erősíteni – fogalmazott Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Kiemelte: a keresztyénség sok műfajú és sokféle megélést tesz lehetővé, nemcsak borús, bűnbánó és komoly arca van, hanem az evangélium alapvetően egy derűs hitet ad.

Ez az a nap beharangozó sajttáj 2023 (.Miskolczi János)

Az Ez az a nap! sajtótájékoztatója Debrecenben

Fotó: Miskolczi János

Nemcsak a város, de a régió számára is különleges eseménynek nevezte a rendezvényt László Viktor főszervező a rendezvény sajtótájékoztatóján, a debreceni Nagyerdei Stadionban. Kiemelte: a találkozó célja az ifjúság elhívása, hitben való megerősítése sok zenével, üzenetekkel. Puskás István, a város kultúráért felelős alpolgármestere úgy fogalmazott, Debrecen idén nemcsak a helyiek és ide érkezők szórakoztatását fogja szolgálni, hanem azt a közös értéket és hitet közvetíti, amely iránt a város évszázadok óta elköteleződött.