Falusi gyülekezet nagyvárosi lendülettel – Videó

Hova mehetünk templomba, ha a Balatonnál nyaralunk (1. rész) – Szólád

Új sorozatunkban olyan református gyülekezeteket ajánlunk, akikhez a balatoni nyaralás során is be lehet ülni egy istentiszteletre, hogy ne csak a test, de a lélek felfirrüslése is biztosítva legyen a szabadság alatt. Az első részben Szóládra invitáljuk önöket.

Őshonos gyümölcsfák veszik körbe Szólád református templomát. A Balaton déli partján lévő aprócska településből árad a nyugalom, a református gyülekezet élete azonban vetekszik a nagyvárosiak nyüzsgő lendületével. Hajdú Zoltán Levente huszonhárom éve szolgál Szóládon, bár meggyőződése, hogy a lelkész a gyülekezet „lelki karbantartója”, palástját mégis gyakran munkás öltözékre váltja és maga ül fel a traktorra füvet nyírni, ha arra van szükség.

Szerinte a gyülekezet vonzereje abban rejlik, ha a közösség tagjai saját környezetükben élik meg hitelesen, természetesen a hitüket. A szóládi gyülekezet pedig egyre többeket vonz, vasárnaponként a templom padsoraiban főként fiatalok és kisgyerekes családok ülnek.

Számos szál köti Szóldához Hajdú Zoltán Leventét, aki a családi anekdota szerint már kisgyermekként a játékainak prédikált. Erről is mesélt a szóládi gyülekezetet bemutató kétrészes videósorozatunk második epizódjában a lelkipásztor.

Érdemes meglátogatni a pezsgő életű gyülekezetet akár nyaralás közben is, Szóládon az ajtó mindig nyitva áll.

Július 18-án, vasárnap 11 órakor a Duna Televízió Szóládról közvetít istentiszteletet.