Gundel Takács Gáborral indul a református egyház új műsora

Minden hónap utolsó péntekjén, elsőként április 28-án jelentkezik a Magyarországi Református Egyház portréműsora, amelyben ismert reformátusok beszélnek életükről és hitükről. A premieradás vendége Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas népzenész lesz – őt kérdezi Gundel Takács Gábor.

Kárpátaljáról származik, de most, a háború és a sorozások miatt temetni sem tudna hazamenni – ez is szóba kerül majd a Református vagyok első adásában. Az eredetileg focistának készülő, az egykoron a lelkészi hivatáson is gondolkodó népzenész beszélt az Istentől kapott talentumról, a jókedvről, amely nélkül nem lehet zenélni, válásáról és arról is, hogy az ember nem élhet csak a munkának, hanem a család építésére is időt kell szánni.

A havonta jelentkező műsort az ismert televíziós, Gundel Takács Gábor vezeti. Tavaly, a népszámlálási kampányban is részt vett, és vállalta: „Református vagyok” – innen a műsor címe is.

A Református vagyok első adása 2023. április 28-án, pénteken 20 órakor lesz látható az egyház Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján. Ha valaki esetleg lemaradna róla, akkor sem kell aggódnia – az adás később bármikor visszanézhető.

EGYRE TÖBB MŰSORRAL JELENTKEZIK AZ EGYHÁZ

A Magyarországi Református Egyház januárban indította el napi videós áhítatsorozatát, az Igeidőt, amelyben hétről hétre más és más lelkipásztor magyarázza az Igét a Bibliaolvasó kalauz alapján. Egy héttel ezelőtt, április 17-én, hétfőn indult el Hiszed vagy sem? című műsorunk, amelyben Csűrös András lelkipásztor válaszol minden hétfőn a nézői kérdésekre, pénteken pedig az egyház portréműsora, a Református vagyok is adásba kerül. Hamarosan újabb produkcióval bővül a kínálat: májusban Molnár Ambrus lelkipásztor műsorvezetésével elindul közéleti témákkal foglalkozó heti stúdióműsorunk is.