Hálából az Úrnak!

Tisóczki Lászlóné igaz története

Húsvét vasárnap hálaadó istentiszteleten adtak át egy úrasztali terítőt és kiegészítőit Újfehértó református templomában. A különleges, egyedi tervezésű kézimunkát csaknem 900 órán át varrta egy panyolai szakember.

A koronavírus-járvány az elmúlt években nagyon sokunknak okozott fájdalmat, keserűséget. Életeket változtatott meg örökre, betegségeket, szövődményeket hozott, családok hétköznapjait forgatta fel. Így volt ez a Tisóczki család életében is. A házaspár 2021. április 7-én egy óra eltéréssel került be a nyíregyházi Jósa András Kórház Covid-osztályára.

A férjem állapota idősebb kora ellenére napról napra javult, és három hét betegellátás után hazaengedték a kórházból – számolt be róla a feleség, Tisóczki Lászlóné, akinek három nap elteltével rosszabbá vált az állapota, és lélegeztetőgépre került. – Napra pontosan 2021. április 17-én, 6 nap után kerültem le a lélegeztetőgépről, s születtem újra a Jóisten segedelmével. Miután magamhoz tértem az altató és a gyógyszerek bódultságából, az első mondatom az volt a gyermekeimhez: saját készítésű kézimunkával szeretném meghálálni az Úrnak, hogy fogta a kezemet, és segítette a gyógyulásomat.

IMG_5602(2).jpg

Baracsi István lelkipásztor és Tisóczki Lászlóné

Fotó: Kiss Gyuláné

Időközben férjem az évek óta tartó szívelégtelensége miatt 86 évesen, 2021. szeptember 12-én sajnos elhunyt, így az ő emlékének is adózom felajánlásommal. A kézimunka helye nem volt kétséges, rögtön tudtam, melyik egyházközséghez kerül. Gyermekkoromat, az egész életemet Újfehértón töltöttem, itt nőttem fel, és szívem minden szeretetével ide tartozom, még akkor is, ha már jó ideje Nyíregyházán élek.

received_1338609489985250 (1).jpeg

Az úrasztali terítő

Fotó: Kiss Gyuláné

A megálmodott úrasztali terítőt egyedül már nem tudtam kivarrni, ezért Panyoláról Kiss Gyuláné, Piroska népi hímzőt kértem fel, hogy készítse el. A kalotaszegi kézi hímzésű drapériát 2021. augusztus 24-én kezdte el, és 896 munkaóra után a napokban, egy évvel az újjászületésem évfordulóján készült el. A családom és jómagam nevében ezúton is köszönöm mindenkinek, aki támogatta a gyógyulásomat, illetve bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy itt lehettem Újfehértón, a református egyházközség tagjaként. A város legrégibb épülete 1754-ben épült, országos műemlékvédelem alatt áll. Késő barokk stílusú református templom, amely méltó helye lesz ennek a pompás alkotásnak, adománynak” – fejezte be gondolatait Tisóczki Lászlóné.

A cikk eredetileg a Kelet-Magyarország napilapban jelent meg.