Hetvenkét óra kompromisszum nélkül!

Exkluzív kalandra hívja október 12–15. között a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház azokat a fiatalokat, akik vállalják, hogy hetvenkét órán át másokon és másoknak segítenek. Az önkéntes akciót tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztyén egyház. Idén az esemény fővédnöke a Margaret Island zenekar, valamint Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban együttes énekese.

72-ora plakat 2023

A szociális akcióban fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai három napon, azaz hetvenkét órán keresztül végeznek olyan közhasznú feladatokat, mint intézmények, játszóterek felújítása, erdők takarítása, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például a fogyatékkal élőknek és az időseknek. A 2002-ben Németországból indult kezdeményezés célja felhívni a társadalom figyelmét a fiatalok elkötelezettségére, segítőkészségére, miközben a résztvevők megtapasztalhatják, hogy együtt képesek nagy dolgokat véghez vinni, egyúttal megélhetik a másokon segítés nagyszerű érzését. Magyarországon először 2006-ban szervezték meg az önkéntes akciót.

72 óra boritokép 2023

A tevékenységek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetők, ezért a szervezők elsősorban középiskolások és egyetemisták jelentkezését várják. Regisztrálni az esemény honlapján vagy Bakosné Kóczi Zsuzsanna református koordinátornál lehet október 7-ig az alábbi címen: koczizsuzsi@gmail.com.