A Hungary Helps 20 millió forinttal támogatja az örményországi civileket

A Hungary Helps a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével összesen 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját – jelentette be Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője.

IMG_1087.JPG

„Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja” – hangsúlyozta Azbej Tristan. Az államtitkár hozzátette, hogy az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel.

„Humanitárius küldetésünk arra kötelez, hogy szolidaritással odaálljunk a konfliktusok ártatlan, polgári kárvallottjai mellé. Ezért a Hungary Helps - Magyarország segít program a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével összesen 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját” – olvasható Azbej Tristan Facebook-oldalán.

Kapcsolódó: