Így zajlott a XIX. Református Zenei Fesztivál első napja

Rézfúvós felvonulással, istentisztelettel, koncertekkel és zenés áhítattal telt a XIX. Református Zenei Fesztivál első napja. A szervezők egész hétvégén hat helyszínen, negyven ingyenes programmal várják az érdeklődőket. A cikk végén az esemény első napjáról készült képes beszámolónkat is megtekinthetik.

A Magyar Honvédség veszprémi légierő-zenekarának szolgálatával vette kezdetét a háromnapos zenei fesztivál. A zenekar a Kálvin tértől a Ráday utcán át egészen a Bakáts térig vonult, ahol a nyitó istentiszteleten Csűrös András és Csűrös-Varga Vanda, a gyömrői református gyülekezet lelkipásztorai végeztek szolgálatot. Bár a viharos időjárás miatt végül egy koncert és a fáklyás felvonulás is elmaradt, Gryllus Dániel és Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadóművészek, valamint Balog Zoltán dunamelléki református püspök közös zenés áhítatával zárult a nap a Kálvin téri református templomban.

A Református Zenei Fesztivál egész hétvégén várja az érdeklődőket összesen hat fővárosi helyszínen: a Bakáts téren, a Ráday Házban, a Kálvin Kamara Kertben, a Bibliamúzeumban, valamint a Kálvin téri és a Nagyvárad téri református templomokban. A részletes programról itt olvashatnak.

Az esemény első napjáról készült galériánkat az alábbi képre kattintva tekinthetik meg.