„Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek…”

A Nyírségi Református Egyházmegye 2022. november 26-án tartotta tizedik konfirmandustalálkozóját, ismételten Nyírbátorban. Az eseménynek otthont adó, a XV–XVI. századfordulóján épült református templomban, valamint a Báthory Anna Általános Iskolában több mint négyszáz konfirmandus volt jelen. A rendezvény témája az ajtó szimbólumára épült.

Több száz konfirmandus, sok-sok lelkipásztor, gyülekezeti munkás, iskolai dolgozó és meghívott vendég részvételével élő kövek templomává lett a református iskola tornaterme a tizedik konfirmandustalálkozón, Nyírbátorban. A szervezők egy célt szolgálva igyekeztek rámutatni arra az „ajtóra”, amely maga Jézus Krisztus.

Erre az ajtóra mutatott rá Fazakas Eszter iskolalelkész a nyitógondolataival, László Dávid nyírturai lelkipásztor pedig a konfirmációkor feltáruló ajtó adta lehetőségek gazdagságát kibontva. Mike Sámuel lelkész elmondta, hogy 13 évesen lépett át ezen az ajtón, azt tapasztalva, hogy míg az Isten nélkül élő ember életpohara folyamatosan ürül, addig az Istennel élő ember pohara megállíthatatlanul telik. Arra bátorította az ifjakat, hogy bátran lépjenek át az ajtón, és váljanak hitvallókká, hogy megélhessék a Krisztusban való élet ajándékát.

Konfirmandus találkozó

Fotó: Nyírségi Református Egyházmegye (Facebook)

Az idei téma egyik legfontosabb gondolatát Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese osztotta meg a résztvevőkkel. – Vannak ajtók, amelyeket csak belülről lehet kinyitni. Ilyen a szív ajtaja is! Az, hogy ki hogyan él ezzel, nyitja-e vagy zárja, egyedül rajta múlik – fogalmazott az esperes.

Konfirmandus találkozó

Fotó: Nyírségi Református Egyházmegye (Facebook)

A találkozón teret kaptak kvízjátékok, zenés dicsőítések, valamint bizonyságtételek is. A szervezők kincsként tekintettek a fiatalokat összegyűjtő eseményre, melyben mindenki érezhette: az egyház Krisztus teste, amit a hozzá tartozók alkotnak. Ahhoz, hogy ez a test növekedjen, szükség van a misszióra, amelyben a fiatalok megnyílnak Krisztus látásra, aki az ajtó előtt áll és zörget.