Ismét lehetsz TESO!

Január 5-éig lehet munkatársnak jelentkezni az Erzsébet-táborokba

Már várja leendő munkatársait az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” a gyerekek 2022-es táboroztatásához. TESO-kból – azaz Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársakból – többfélét is keresnek: lesz, aki a programok lebonyolításáért felel, és olyan is, aki valamilyen speciális tudást kell, hogy átadjon a gyerekeknek, néptáncot, egészségügyi ismereteket, vagy éppen kézművességet oktatva. A táborokban több keresztyén lelki program valósul meg, amelynek szervezésében a Dunamelléki Református Egyházkerület is közreműködik.

TESO, Erzsébet-tábor. Fotó: erzsebettaborok.hu

Fotó: erzsebettaborok.hu

Izgalmas és élménydús programok által biztonságos, egyszersmind önfeledt és tartalmas kikapcsolódást nyújtani a gyermekeknek – ez a 2022-es zánkai és fonyódligeti Erzsébet-táborokat szervező alapítvány célja. A nem átlagos munkába most a legkülönfélébb területek képviselői is bekapcsolódhatnak – ők lesznek a TESÓ-k, akiknek hol a segítő kezeire, hol a kreativitására lesz szükség a táborok ideje alatt.

Az Erzsébet-táborok sok sajátos nevelési igényű vagy hátrányos helyzetű, éppen ezért speciális igényű gyermeket is fogadnak, így a leendő munkatársaknak minden gyerekhez rugalmasan kell tudniuk alkalmazkodni. És mint ahogyan a gyerekek különbözőek, úgy TESÓ-kból is többfélét keresnek a szervezők: olyat, aki kézműveskedik a résztvevőkkel, néptáncot oktat nekik, zenei, színházi foglalkozásokat, sportprogramokat vezet, segít megérteni, hogyan lehet tudatosan és hatékonyan használni a digitális eszközöket, vagy éppen környezettudatosságra neveli a kicsiket.

2022-ben összesen tíz turnusban üdül majd több ezer gyermek június 19-e és augusztus 26-a között a Balatonnál. Egy-egy TESO segítségére legalább három egymást követő turnusban számít az alapítvány. A jelentkezés feltételei között szerepelnek: az első turnus kezdetéig betöltött 19. életév, a büntetlen előélet és más szempontok is. Ezek IDE kattintva olvashatók, a jelentkezési lapot pedig ITT lehet kitölteni.