Ismét Protestáns Sokadalom az államalapítás ünnepe előtt

A budai Várban együtt ad hálát az államalapításért közös rendezvényén a Magyarországi Református Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyarországi Baptista Egyház és a Magyarországi Metodista Egyház augusztus 19-én. A II. Protestáns Sokadalom egyszerre zenei, hitéleti és gasztronómiai esemény, ugyanakkor kiállítással, egyháztörténeti és mentálhigiénés témájú kerekasztal-beszélgetésekkel is találkozhatnak a Várba érkezők.

Három helyszínen mutatkoznak be és adnak hálát az államalapításért a magyar protestánsok a budai Várban rendezett II. Protestáns Sokadalmon hétfőn. A Bécsi kapu téri evangélikus templomban a legkisebbek játékos módon ismerhetik meg a hangszerek királynőjét, majd a részt vevő felekezetek orgonaművészei szólaltatják meg a templom Bach-orgonáját. A templomban kórustalálkozó és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett, a tagfelekezetek vezetőinek részvételével tartott ünnepi istentisztelet is helyet kap. A Kapisztrán téri színpadon szintén a protestáns egyházakhoz kötődő zenészek, énekesek koncerteznek majd, de lesznek civil sátrak és ételkülönlegességek is. Mások mellett fellép a Kecskés Együttes, Tímár Sára és zenekara, de a sokadalomra érkezők beszélgetést hallhatnak Pénzes Mátéval, a Blahalouisiana billentyűsével is. A II. Protestáns Sokadalom idén debütáló helyszíne a Magyar Nemzeti Levéltár, ahol a részt vevő felekezetek levéltári különlegességeiből készült kiállítás mellett egyháztörténeti és mentálhigiénés témájú beszélgetéseket hallgathatnak az érdeklődők.

PS_Instagram post

Az államalapítás ünnepén a Protestáns Sokadalom mutatja be a protestáns egyházi kultúrát, egyben találkozásra, kikapcsolódásra ad lehetőséget a közösen vallott értékek megerősítése mellett. A teljes program a rendezvény Facebook-eseményében olvasható.