Istenhez hívogat

Református templom épült Budapesten: szombaton átadták a Soroksár-Újtelepi Református Missziói Egyházközség új templomát a XXIII. kerületi Dinnyehegyi úton.

soroksar2.jpg

Fotó: Mónus Márton / MTI

„Az új templomtorony azt hirdeti az arra járók számára, hogy a városrészben élő közösség működik, amely időről-időre összegyűlik Isten nevének dicsőítésére” – fogalmazott az ünnepi alkalmon Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a Zsinat lelkészi elnöke. „A torony magához Istenhez hívogat minket” – hangsúlyozta igehirdetésében.

soroksar.jpg

Fotó: Mónus Márton / MTI

„Mindig öröm új templom felépülésének híre, különösen ha annak a soroksárihoz hasonló különleges háttértörténete van – Orbán Viktor miniszterelnök levelét az eseményen Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, olvasta fel. A kormányfő szavai szerint „akiknek volt közös céljuk és elszántságuk küzdeni érte, a legkevesebb, amit megérdemelnek, hogy az álmuk végre valósággá váljon”.

soroksar3.jpg

Fotó: Mónus Márton / MTI

A magyar kormány 280 millió forinttal támogatta a templom megépítését, a templomhoz a telket a soroksári önkormányzat biztosította. Az építkezés 2011 nyarán indult, 2015-re elkészült a parókia, idénre pedig megépült a templom, amelyet Rüll Tamás építész tervezett. Péterffy György lelkész köszönetét fejezte ki az építkezést támogatóknak – több más szervezet mellett – a soroksári önkormányzatnak és a Dunamelléki Református Egyházkerületnek.

Templom a város szélén

A templomszentelő istentiszteletről részletes tudósítás olvasható a Parókia Portálon.