Jelölték a református énekeskönyvet a Highlights of Hungary díjára

Bekerült a Highlights of Hungary idei 50 jelöltje közé a református énekeskönyv. A Highlights of Hungary (szó szerinti fordításban: 'Magyarország fénypontjai') nonprofit kezdeményezés, amelynek célja, hogy évente, kategóriák nélkül bemutassa és díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket.

Highlights of Hungary 2021.png

A jelölés a korábban kiválasztott nagykövetek feladata a „Hass, alkoss, gyarapíts...!” Kölcsey Ferenc-i mottót, valamint a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékeit szem előtt tartva.

A református énekeskönyvet Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője javasolták – akik egyébként férj és feleség –, valamint négy gyermek szülei.

új énekeskönyv stock fotó 3

Fotó: Sebestyén László

A nagyköveti ajánlásban azt írták: „2021 szeptemberében több mint tízéves munka eredményeként megjelent a Magyarországi Református Egyház új énekeskönyve. Az elmúlt évszázadban a református énekeskönyv az egyház egyik leghitelesebb, büszkeségre méltán okot adó alkotása volt. Az énekeskönyvben a korábbi változat ötvenöt, legritkábban használt énekének kivételével fellelhető az előző énekeskönyv teljes énekanyaga, valamint 210 új énekkel bővült.”

A közönségszavazás február 3-án indul, és két héten keresztül lehet majd voksolni. A szavazás kezdetekor további részletekkel jelentkezünk, figyeljék honlapunkat, hivatalos Facebook oldalunkat és Instagram-fiókunkat.