Karasszon Dezső és Juhász Márton is magas állami elismerésben részesült

Az államalapítás ünnepe alkalmából átadták a Magyar Érdemrend közép-, tiszti- és lovagkeresztje, valamint a Magyar Arany, Ezüst és Bronz Éremkereszt kitüntetéseket. Karasszon Dezső református orgonaművész, egyetemi tanár Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott, míg Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetője Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át. Augusztus 20-a környékén számos állami elismerést osztanak ki, ezúton gratulálunk minden református díjazottnak!

Karasszon Dezső orgonaművész, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara nyugalmazott egyetemi tanára, az Orgona és Egyházzenei Tanszak megalapítója, a debreceni Schola Calviniana alapító karnagya orgonaművészként és egyházzene-történészként, illetve oktatóként végzett iskolateremtő munkája, példaértékű életútja elismeréseként Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott az államalapítás napja alkalmából. A kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök megbízásából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át Budapesten a Károli Gáspár Református Egyetemnek is otthont adó Károlyi-Csekonics palotában.

Karasszon Dezső

Karasszon Dezső orgonaművész, egyetemi tanár

Fotó: Zelenka Attila

Szintén itt vehette át kitüntetését Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója. Az igazgató a rászorulók támogatását szolgáló munkájával, különösen az Ukrajnából érkező menekültek és a Kárpátalján élők megsegítése érdekében végzett tevékenységével érdemelte ki a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Juhász Márton MRSZ ügyvezető, Dezső Attila fotója

Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezetője

Fotó: Dezső Attila

Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott Kuzma Endre ácsmester, a gönci református egyházközség gondnoka, Pányok és térsége oktatási,
egyházi és magántulajdonú épületei tetőszerkezetének kialakítása és felújítása során végzett több mint négy évtizedes, magas színvonalú szakmai munkája, valamint a község érdekében végzett elkötelezett közösségi tevékenysége elismeréseként.

Számos más elismerést is átadnak a napokban az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva. Minden díjazott református testvérünknek szeretettel gratulálunk!

Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!” (4Móz 6,24–26)