Kigyulladt a kocsi református templom

Megkezdték a károk felmérését a kocsi református templomban. Az épület tetőszerkezete hétfőn este gyulladt ki. Steinbach József dunántúli püspök és Gerecsei Zsolt, a Tatai Református Egyházmegye esperese a helyszínen egyeztettek a helyreállítás lehetőségeiről.

A december 5-én este fellobbant tűz húsz négyzetméterre terjedt ki, a lángokat a kocsi önkéntes tűzoltók, valamint a komáromi, a nagyigmándi és a tatabányai tűzoltók fékezték meg. A tűzben senki sem sérült meg. Az utómunkák során a tetőszerkezetet megbontották és a gerendák izzását megszüntették. A tűz keletkezésének okát egy későbbi vizsgálat tisztázza – írja a Dunántúli Református Egyházkerület.

Steinbach József püspök és Gerecsei Zsolt esperes kedd reggel a Komárom-Esztergom megyei településre érkeztek. Közösen imádkoztak és adtak hálát az Úrnak, hogy a szerencsétlenségben senki sem sérült meg. Együttérzésükről és támogatásukról biztosították a gyülekezetet, Nagy Péter helyi lelkipásztort.

A helyreállítás terheinek támogatásáról az egyházkerület és az egyházmegye megkezdte az egyeztetést. Felmérik a közös segítségnyújtás lehetőségét. Erről később adnak tájékoztatást.

Kocs református templom - Fotó: kocs.hu

Kocs református temploma

Fotó: kocs.hu