Ökogyülekezeti cím és díj pályázat

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma pályázatot hirdet, a környezettudatosságban elkötelezett gyülekezeteknek, egyházi intézményeknek, közösségeknek. 

Fontos a környezetünk állapota? Gondosan bántok az ajándékba kapott erőforrásainkkal? Újrapapírt használtok? Takarékoskodtok a vízzel? Energiatakarékos égővel világítotok? Szabadban is szoktatok gyülekezeti alkalmakat tartani? Imádkoztok, tájékozódtok a környezet dolgairól? Házi sütemény, helyi termék van a szeretetvendégségen? Mutassatok példát másoknak is, jelentkezzetek ökogyülekezetnek!

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma idén is meghirdeti pályázatát az Ökogyülekezeti cím és díj elnyerésére!

kép

Olyan keresztyén gyülekezetek, egyházi közösségek és intézmények, (óvodák, iskolák, kollégiumok, felsőoktatási intézmények, idősek otthona stb.) jelentkezhetnek, amelyek szemléletükkel, önkéntes működésükkel aktívan tesznek a teremtett világ megóvásáért.

Az ökogyülekezeti cím elnyerésével egy oklevél és az Ökogyülekezeti Mozgalom logójának használata jár.

Azok a közösségek, akik vállalják, hogy három éven keresztül teljesítik az ökogyülekezeti cím célkitűzéseit, valamint saját teremtésvédelmi programjukat is kidolgozzák, ökogyülekezeti díjat kapnak. A díj elnyerése az ökogyülekezeti logó és egy emlékplakett használatában fejeződik ki.

Jelentkezni a www.okogyulekezet.hu honlapon található űrlap kitöltésével lehet.

A kitöltött űrlapokat, pályázatokat az info@okogyulekezet.hu címre elektronikus formában, postai úton pedig a 1146 Budapest, Abonyi u. 21. címre várják. A borítékra írják rá, hogy MRE Ökogyülekezeti Mozgalom.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.

Az ökogyülekezeti cím és díj adományozásáról az MRE Ökogyülekezeti Tanácsa dönt.

A cím kihirdetése a Teremtés Hetén történik, 2017. szeptember 24-október 01. között.

Mutass példát a teremtett világgal való jó gazdálkodásban! Csatlakozz és jelentkezz!

A plakát jobbra, a kapcsolódó letöltések között tekinthető meg.