Körlevél az október végi perselypénzről

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége körlevélben fordult a gyülekezetekhez: az idei október végi perselypénzt a Debrecen-lencztelepi templom építésére fordítják.

„Az én házam imádság háza lesz
minden nép számára..." (Márk 11,17)

Kedves Testvéreink!

A Zsinat döntése értelmében a reformáció hónapjának utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden esztendőben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel gyülekezeteink. Az országos felajánlásban kifejeződő református szolidaritás már számos egyházi szervezet és gyülekezet szolgálatát segítette, tartotta meg. Ezúton is köszönjük gyülekezetük tavalyi adományait, amellyel a Tiszáninneni Református Egyházkerület kebelében működő NyékládházaMezőnyéki Református Egyházközség templomának építését segítettük. A perselypénz-felajánlásokból mindösszesen 14 millió Ft gyűlt össze, amelyből az egyházközség be tudta fejezni a templom építését. A hálaadó istentiszteletre 2013. szeptember 7-én került sor.

Ebben az esztendőben a Tiszántúli Református Egyházkerület területén működő Debrecen-Lencztelepen épülő templom építését, az ottani gyülekezet elindulását támogatjuk az országos perselypénzzel. Ezen városrész Lencz Géza egyetemi tanár, lelkész, egyháztörténészről kapta nevét. Közvetlenül emellett terül el egy jelentős területű, sűrűn lakott kertség, a Paci kert. Ezen településrészen élő reformátusok ez ideig a Kerekestelepi gyülekezethez tartoztak, amelynek temploma egy idő óta, Istennek hála, kicsinek bizonyult. A városrészen élők jó ideje felismerték, hogy új templomra lenne szükség. A munkálatok elkezdését felmérés előzte meg, amely szerint több mint kétszáz család jelezte, hogy szívesen tartozna az új gyülekezethez, ezért nemcsak a templom-, hanem a gyülekezetépítés is fontos szerepet kap itt az elkövetkezendő években. A százhúsz férőhelyes új templom alapkövét 2011 októberében tették le. Az építkezés azóta folyamatosan halad, és már istentiszteleteket is tartottak úgy, hogy a berendezési tárgyak és bútorok hiányoznak, valamint épületszerkezeti építési feladatok is hátra vannak még.

Adományuk nagy segítséget jelent abban, hogy befejeződjön a toronyépítés, valamint az úrasztala, a szószék és székek beszerzésére is biztosítva legyen a forrás, valamint haladhasson a lelkészlakás belső burkolása és szerelvényezése is.

Kérjük gyülekezeteinket, hogy október utolsó vasárnapjának (október 27.) perselypénzével támogassák a debreceni Lencztelep templomépítését. Legyen ez az adomány a reformáció ünnepéhez méltó egyéni és közösségi áldozatvállalás, közös teherhordozásunk és egymás segítésének újabb szép példája.

Budapest, 2013 októbere

Segítségüket megköszönve, Testvéri köszöntéssel:

Dr. Huszár Pál 
főgondnok,
az MRE Zsinatának világi elnöke 

Dr. Bölcskei Gusztáv,
püspök,
az MRE Zsinatának lelkészi elnöke

*

Technikai megjegyzés: Kérjük, a perselypénz teljes összegét juttassák el november 15-ig az illetékes esperesi hivatalhoz. Az egyházmegyék az összegyűlt adományt, feltüntetve az adományozó gyülekezeteket és a gyülekezetenként felajánlott összeget, – a banki költségek mérséklése érdekében – közvetlenül a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának pénztárába továbbítják, innen jut majd el az adomány az egyházközséghez.