Közösség, technika, forrás

Az életre keltő forráshoz hívogat ezen a héten a Sófár Református Dicsőítő Iskola, ahol a megelégedést adó, Jézussal elmélyült életet szeretnének felmutatni a szervezők. Közöttük van Kecskés Áron és Erdélyi Áron. Ők a tábor fő koordinátorai, akik első alkalommal vállalták el a feladatot, és megújult programokkal várják a résztvevőket. Kecskés Áron hiszi, hogy „mindazoknak, akik keresik Isten jelenlétét, a tábor mély lelki élményt adhat”.

A dicsőítést hogyan lehet megtanulni?

Szerteágazó évközi programjaink, szolgálatunk célja, hogy segítsük Isten dicséretének megerősödését, elmélyülését a gyülekezetekben és a gyülekezeti tagok személyes életében. Az Urat sokféleképpen magasztalhatjuk. A Sófár nyári dicsőítő iskolában megadjuk ehhez a közösséget, a szakmai tudás elsajátításának lehetőségét, és ami a legfontosabb, az igei alkalmakat. Kurzusainkban és műhelyeinkben helye van az éneklésnek, a gitárnak, dobnak, táncnak, a drámának, továbbá az irodalomnak és a képzőművészetnek is. Bőven akad lehetőség technikai fejlődésre programjaink alatt.

Tervez-e programjaiban megújulni a dicsőítő iskola?

Minden évben új tagokkal bővül a szervező csapat, nincs két egyforma nyári táborunk. Az eddigi tapasztalatokat egybegyűjtve megtartjuk mindazt, amit pár éve még résztvevőként magunk is nagyszerűnek találtunk, és erősítjük azokat a programokat, amelyekből még többet szerettünk volna megélni. Több figyelmet fordítunk az ifjúsági programokra. Szeretnénk, hogy a tizenhárom–huszonkét éves korosztály megélje társaikkal az együvé tartozás élményét. Megszokott programunk, hogy reggelente ifjúsági órákat tartunk az azonos korú fiataloknak. Rövid képzést szerveztünk ezek vezetőinek arról, hogyan építsenek közösséget a tábor ideje alatt. Az egyes foglalkozásokhoz szakmai háttéranyagot is összeállítottunk. Közösségépítő játékokat, módszertani fogásokat gyűjtöttünk össze, ebben olvasható témajavaslataink mindennap az esti istentiszteletre hangolják rá a résztvevőket. Érdekessége még az idei tábornak, hogy szervezett programokkal készülünk az esti istentisztelet után. Melyek lesznek ezek? Az esti istentisztelet után szervezett csapatépítő játékokkal készülünk a hagyományos teaházunk mellett. Lesz társas est, ki mit tud, kvízest, olyan közös dicsőítés, ahol a közönség soraiban ülők is hangszert ragadnak és nemcsak énekkel, de játékkal is bekapcsolódnak a zenélésbe. Angol nyelvű dicsőítést is szervezünk, ami azért különleges, mivel sajátos hangulata van annak, ha nem saját anyanyelvünkön éneklünk, mivel másként értjük a szavakat. Természetesen magyar fordításról is gondoskodunk. Annak, aki keresi Isten jelenlétét, a tábor mély lelki élményt nyújt.

KecskesA.jpg

Kecskés Áron

Fotó: Todoroff Lázár

Önnek is volt ilyen megtapasztalása?

Tizennégy éves voltam, amikor először vettem részt a Sófár Dicsőítő Iskolában. Egy esti istentiszteleten megérintett a dicsőítés, komolyan elgondolkodtatott. Egy kis magányra vágytam, ezért átmentem a szomszédos tánckurzus üres termébe, s a behallatszó zenére elkezdtem táncolni az Úrnak. Különös isteni megtapasztalás volt ez kamaszként, megváltoztatta az életemet.

A Forrás, amely „életre kelt” – ez a vezérfonala az idei Sófárnak.

Ahhoz a forráshoz igyekszünk vezetni a résztvevőinket, amely valódi életre kelti, megújítja, megelégíti és boldoggá teszi őket. Ez eltér társadalmunk életvitelétől, ezért szeretnénk felmutatni azt az alternatívát, amely megelégít, a Jézussal elmélyültéletet, az Atya akaratából, a Szentlélek által.

SÓFÁRHANGOLÓ

A Sófár Református Dicsőítő Iskolát 14. alkalommal szervezi meg a Sófárhangoló Közhasznú Egyesület, Isten dicséretére. A részvételnek nincs korhatára. Ezúttal a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium (MEZGÉ) ad helyet augusztus 1–7. között. A dicsőítő táborban nincsenek fizetett táboroztatók, minden résztvevő egyben önkéntes szolgálattevő is.

A cikket elolvashatják a Reformátusok Lapjában is, amelyben további érdekes és értékes tartalmakat találnak! Keressék a templomokban és az újságárusoknál!