Letették a székesfehérvári Olajfa óvoda új épületének alapkövét

Tizenhatezernél is több óvodai férőhely létesült 2010 óta, a református és a katolikus egyháznak köszönhetően ez a szám több ezerrel fog növekedni a közeljövőben – fogalmazott a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára június 27-én Székesfehérváron, az Olajfa református óvoda alapkőletételi ünnepségén.

Soltész Miklós kiemelte, hogy egyházunk az elmúlt években tudatosan készítette elő óvodafejlesztési programját, amelynek eredménye az új székesfehérvári óvoda is. Jelezte: a reformátusok országosan harmincmilliárd forint támogatást kaptak, ebből több mint háromezer-kétszáz új óvodai férőhely jön létre úgy, hogy negyvenhét új óvoda épül és tizenkilencet felújítanak.

Az államtitkár megjegyezte, hogy az új óvodaépület háromszázkilencvenhárom millió forint támogatásból épül meg, és száz kisgyereket fogadhat.

Download.aspx.jpg

Fotó: MTI

Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke örömét fejezte ki, hogy a székesfehérvári Olajfa református óvoda megújult körülmények között végezheti szolgálatát a jövőben, és úgy nevelheti a gyermekeket Isten kegyelméből, hogy megismerjék az istenfélelmet. Rámutatott, „az istenfélelem nem azt jelenti, hogy félünk az Istentől, hanem féljük az Istent és elismerjük őt egyetlen Úrnak, rá hagyatkozunk, és tőle várunk mindent.”

Huszár Pál, a Magyar Református Egyház (MRE) Zsinatának világi elnöke, a Dunántúli Református Egyházkerület főgondnoka arról beszélt, hogy az építkezés minden bizonnyal az Úristen egyházának építését is szolgálja. Hozzáfűzte: a hit az Isten ajándéka, de a hozzá vezető út megrövidíthető – többek között olyan intézményeken keresztül, mint az egyházi óvodák.

Az MRE országos óvodaprogramja keretében megvalósuló beruházás eredményeképpen várhatóan jövő szeptemberben már az új épületben fogadják a gyermekeket. Az új, hatszáznyolcvan négyzetméteres épület átadásáig a meglévő óvoda folyamatosan működik, a régi épületet – miután megépült az új – el fogják bontani.

forrás: MTI