Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára

Augusztus 24-27-e között ismét várja a keresztyén szellemiségű érdeklődőket a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Az újrainduló közös gondolkodásnak a balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ ad otthont.
A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából az újrainduló szárszói konferenciának is a reformáció lesz a fő témája. Csütörtök délután Steinbach József, a Dunántúli Egyházkerület püspökének nyitó áhitata és Márkus Mihály nyugalmazott püspök megnyitó-gondolatai után többek között Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Zsengellér József a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyettese, valamint Földváryné Kiss Réka a Nemzeti Emlékezet Bizottsága elnöke ad elő Szárszó 1945 előtti időszakáról, az 1989 utáni évek tapasztalatairól valamint az újrainduló Reformátusok Szárszói Konferenciája céljairól és irányairól.

képA péntek reggeli áhitat után mások mellett Nagy Péter a THÉMA egyesület alapító tagja és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár (EMMI) előadóink a reformáció szellemiségével, teológiai, művészeti és történeti vonatkozásaival foglalkoznak, délután pedig többek között Biró Marcell közigazgatási államtitkár (Miniszterelnöki Kabinetiroda), Steinbach József püspök és Törő Csaba dékán (KRE ÁJK) vizsgálják a reformáció napjainkig ható közéleti, társadalmi hatásait.

A szombati, utolsó teljes nap előadásai a Reformáció távlata a következő nemzedék számára címmel a jövőbe tekintést szolgálják: Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára, Tőkéczki László történész és Répás Zsuzsanna főosztályvezető (MMA) előadóink a reformációs gazdasági oldalát és szellemiségét elemzik.

A szervezők a 16 éven felüliek jelentkezését várják augusztus 4-ig a háromnapos konferenciára. 300 fő részére tudnak szállást és napi háromszori étkezést biztositani. A konferencia résztvevői által személyenként egy jelképes, 5000 Ft-os adomány fizetendő a Magyarországi Református Egyház számlájára (11100104-19024048-36000001).

Részletek a találkozó oldalán.