„Még ilyet?!”

Illusztrációs kiállítást szerveznek„Még ilyet?!” címmela Református Tananyagfejlesztő Csoport által fejlesztett kiadványok grafikáiból. Az eseményt idén az Ünnepi Könyvhéttel párhuzamosan rendezik meg, június 9. és 12. között. A részletes program a cikk végén olvasható.

Református esemény is várja azokat, akik a 93. Ünnepi Könyvhét napjaiban Budapesten járnak. A kiállításnak otthont adó Evangélikus Országos Múzeumban egyaránt várnak családokat, pedagógusokat és más érdeklődőket a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkatársai.

– Már öt éve készítünk nyomtatott kiadványokat, illetve digitális tananyagokat. Ezek grafikáiból most illusztrációs kiállítás is készül – ismertette Farkas Judit projektvezető. A rajzokban gazdag könyvekkel kapcsolatban teret kapnak különböző foglalkozások kisebb gyerekek, valamint középiskolások számára. A pedagógusok és felnőttek részére Szabó-Nyulász Melinda tart előadást vizuális neveléséhez kapcsolódó ötlettára, Gondold újra, alkoss másképp című könyve alapján.

gondold.jpg

Fotó: Református Tananyagfejlesztő Csoport (Facebook )

–A református tanagyagfejlesztésben nem elég, ha egy könyv érdekes. Esztétikailag is szépnek kell lennie – emelte ki Farkas Judit. Ezek a könyvek a református értékrendnek felelnek meg, amelyekben az illusztrációk megmagyarázzák, kiegészítik, de akár tovább gondolásra is ösztönözhetik az olvasókat. Az eseményen pódiumbeszélgetés és dedikálás is lesz. A részletes programot a cikk végén találják.

pexels-antonius-ferret-5274610.jpg

Fotó: pexels.com

A Még ilyet?! részletes programja:

Június 9., csütörtök:

16 óra – Kuckózzunk betűkkel!

Június 10., péntek:

10 óra – Élő történelem Bora Katalinnal

13.40 – Ördögűző muzsikusok

16 óra – Megnyitó és pódiumbeszélgetés

Június 11., szombat:

10 óra – Firkálj velem

14 óra – Játék és muzsika

15 óra– Forog az idő kereke

16 óra– Játék és muzsika

Június 12., vasárnap:

10 óra – Böngésszünk együtt!

12.10 – Ördögűző muzsikusok

15 óra – Zenés játszoda

Meg_ilyet_plakat_reszletes_NET (2).jpg

Fotó: Református Tananyagfejlesztő Csoport