Mégis összeül a Zsinat

Három hét csúszással tartják meg a Magyarországi Református Egyház Zsinatának tavaszi ülésszakát a koronavírus-járvány miatt. Június 11-én, csütörtökön tanácskoznak legközelebb egyházunk törvényhozó testületének tagjai.

Május 20-án tartották volna Budapesten a XIV. zsinati ciklus tizenötödik ülésszakát, ám a járvány megfékezéséért hozott kormányrendeletekkel összhangban az Elnökségi Tanács minden gyülekezeti alkalom és közegyházi rendezvény szüneteltetését kérte. A magyarországi református templomok egészen tegnapig zárva voltak, amikor is az egyházi vezetők – összhangban a lazuló korlátozásokkal – a nyitás megfontolását javasolták a nem budapesti vagy Pest megyei gyülekezeteknek, természetesen az előírt higiéniai és biztonsági szabályok betartása mellett.

kozos_zsinat_mre_08_zsinat.jpg.500x500_q85.jpg

Az elhalasztott zsinati ülést ezzel összhangban tervezik pótolni: 2020. június 11-én, csütörtökön délelőtt 9 órakor tartják a debreceni Nagytemplomban. Ezen egyházunk legfőbb törvényhozó testülete dönthet – többek között – a zsinati alapítású díjak odaítéléséről, az egyházi bíráskodásról szóló törvény tervezett módosításáról, a következő Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó helyszínéről és a rendkívüli helyzetben, veszélyhelyzetben történő eljárásrend megalkotásáról is.

Frissítés (2020. 05. 27.):

A június 11-ére meghirdetett zsinati ülés helyszíne megváltozott.

Az új helyszín: Budapest – Fasori Református Templom (1071 Budapest, Városligeti fasor 5.)

A helyszínváltozás okán a Zsinati ülés 10 órakor kezdődik.