Megjelent a Presbiter legújabb száma

Mások mellett az idei magyarországi népszámlálás, a nyári időtöltés, a nagyváradi presbiterképzés és a háború és hit viszonya is témája a Presbiter című folyóirat július-augusztusi számának, amely már kapható a gyülekezetekben, egyházi könyvesboltokban. A kiadványban bemutatkozik az új felelős szerkesztő, Káposztás Gábor is.

„Tudok cselekedeteidről, szeretetedről és hitedről, szolgálatodról és állhatatosságodról és arról, hogy az utóbbi cselekedeteid többet érnek az elsőknél.” (Jel 2,19) Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke ezzel a bibliai idézettel köszönti az olvasókat a Presbiter legújabb lapszámának bevezetőjében. A püspök egyben megköszöni a lap korábbi, újraindító felelős szerkesztőjének, Békefy Lajosnak több, mint három évtizedes hűséges szolgálatát.
Az újságban rövid interjút közölnek a Presbiter új felelős szerkesztőjével is. Káposztás Gábor úgy fogalmaz: „Jézus úgy tanította az őt hallgató embereket, hogy »ti vagytok a föld sója« (Mt 5,13). A só nélkülözhetetlen ízesítő anyag, nélküle az ételek nagy része élvezhetetlenné válik. Szeretném, ha a lap, akárcsak a só, továbbra is életet megízesítő, lelket erősítő, gazdag és színes olvasmány lehetne sokak számára.”

Presbiter Lap, 2022 július-augusztusi lapszám

Fotó: Presbiter

A Presbiter július-augusztusi számában több lelki írást is találunk. Ezek közé tartozik Viczián Miklós az élet kenyeréről szóló írása és Bányai László nyári időszakhoz kapcsolódó gondolatai. Margit István a háború, hit és békesség kapcsolatáról ír, ahogyan D. Szabó Dániel is az orosz-ukrán konfliktust tematizálja. Folytatódik Erdélyi Judit állandó rovata is, az Isten dicsősége az orvos szemével, ahogyan a Biblia ételei rovat is újabb érdekes ételekkel foglalkozik.

Az újságban beszámolnak az Erdélyi Református Egyházkerület presbiteri konferenciájáról, ahogyan a Magyarországi Presbiteri Szövetség békési és csongrádi találkozójába is betekintés nyílik.

A Presbiter című lapra a szövetség honlapján fizethetnek elő, illetve megtalálják a legtöbb gyülekezeti iratterjesztésben.