Megkezdődött a Doktorok Kollégiumának ülése

Az MRE legfőbb tudományos testülete hétfőtől szerdáig Debrecenben tartja éves közgyűlését. A tanácskozás a plenáris üléssel vette kezdetét, melyen a Kárpát-medencei egyházak jeles képviselői tartottak előadást.

A pártfogó Szentlélek emlékeztet, hogy hová tartozunk és eszünkbe juttatja, hogy van haza vezető út – mondta Bölcskei Gusztáv püspök, a Doktorok Kollégiuma elnöke a nyitó áhítat során. A Zsinat lelkészi elnöke hangsúlyozta: a Doktorok Kollégiuma azért van, hogy eszébe juttassa az anyaszentegyháznak, hogy vannak, amikről nem szabad elfeledkezni, és ha ezt a munkát a pártfogó Lélek vezényli, akkor Isten áldása lesz rajta.

A plenáris ülésen felszólalt Huszár Pál a Zsinat világi elnöke, valamint előadást tartott Kozma Zsolt kolozsvári teogia professzor, Prőhle Gergely, a külügyi helyettes államtitkár, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Koncsol László pozsonyi író, irodalomtörténész, Fekete Károly, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem frissen kinevezett rektora, valamint a Brüsszelből érkezett Lukácsi Tamás, alkotmányjogász.

A Doktorok Kollégiuma a plenáris ülést követő napokon tizenöt szekcióban folytatja munkáját. Ülésezik majd a szekcióelnökök és szekció titkárok testülete is. Szerda délelőtt tartja a Doktorok Kollégiuma az évente szokásos közgyűlését. A több mint 200 regisztrált résztvevő a tudományos üléseken kívül kiállítás megnyitás, szoboravatás, irodalmi est részese is lesz a feszített programú találkozó során.

A debreceni tanácskozásról részletes, hanganyagokkal bővített beszámolót olvashatnak a tiszántúli egyházkerület honlapján, a ttre.hu-n.

A plenáris ülésen készült fotók galériáját ugyancsak a tiszántúli honlapon nézhetik meg.

Forrás: ttre.hu