Megújult a Bibliapp

A Magyarországi Református Egyház hivatalos alkalmazása ismét megújult, így a Bibliát, a Bibliaolvasó Kalauzt, az új énekeskönyvet, a hitvallásainkat és a reformatus.hu legfrissebb híreit is egy alkalmazásban érhetjük el – amely immár a gyengén látóknak segítséget jelentő kontrasztos színekben is hozzáférhető.

A Bibliapp 2018-ban indult útjára, hogy a mobiltelefonunkon is hozzáférjünk a Magyarországi Református Egyház által használt bibliafordításokhoz és a hitvallásainkhoz is. Az applikáció később az új énekeskönyvvel is kibővült, segítve a református gyülekezeti életet, a közösségi és a napi egyéni kegyesség gyakorlását. Az applikáció most kívül-belül megújult: a Bibliaolvasó Kalauzhoz tartozó Igék és énekek az új verzióban már közvetlenül kattintva is elérhetők, valamint megújult a hírek menüpont is, amelyben már automatikusan cserélődnek a reformatus.hu legfrissebb hírei, cikkei.

bibliapp_rkk

A Bibliapp a Magyarországi Református Egyház hivatalos alkalmazásaként, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány koordinálásával jött létre

A fejlesztők finomítottak a kereső működésén, amely már nemcsak a bibliafordításokban, hanem a hitvallásainkban és az énekeinkben is keres. Ehhez elég akár egy-egy szótöredéket is megadni. Az applikációhoz új színsémák is készültek, amelyek közé – a felhasználók visszajelzése alapján – egy kontrasztos, a gyengén látóknak készült verzió is bekerült. Kevésbé látványos, de annál fontosabb fejlesztés, hogy az applikáció mögötti kiszolgáló rendszer teljesen megújult, modern, biztonságos technikai háttér segíti a felhasználókat.

A Revideált Új Fordítású (RÚF2014) és a Revideált Károli Bibliát, a Digitális Református Énekeskönyvet (2021), a Kálvin János Kiadó Bibliaolvasó Kalauzát, a Heidelbergi Kátét és a Második Helvét Hitvallást, valamint a reformatus.hu legfrissebb híreit tartalmazó Bibliapp applikáció mind a Google Play-ben, mind az App Store-ban ingyenesen érhető el.