Megújult a református templom Nyírbátorban

„Azon túl, hogy egy gyülekezet lelki hajléka, több szimbólumot is hordoz magában a nyírbátori református templom és ez a mostani felújítás méltó módon reprezentálja azt, hogy hogyan kell közösen megbecsülni, történelmi-, egyházi- és építészeti örökséget - mondta Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke a Hit és Egészség program zárása kapcsán.

Ennek a programnak a keretén belül restaurálták a nyírbátori református és minorita templomot, a máriapócsi bazilikát, megújult a nyírbátori gyógyfürdő, fejlesztések zajlottak a Bátori várkastélyban és egy várostörténeti sétányt is kialakítottak Nyírbátorban.


Bölcskei Gusztáv szerint a nyírbátori templomot eddig is sokan látták, de azáltal, hogy egy komplex programba bekerült, biztosan még többen lesznek, akik eljönnek, meglátják és elviszik a hírét. A felújításokat uniós segítséggel, összesen 3,5 milliárd forintból, négy év alatt végezték el. A cél az volt, hogy a vallási és a gyógyturizmust összekössék, és minél több embert vonzanak a környékre. A projekt a hétvégén zárult. Vasárnap ünnepi istentiszteleten adták át a gyülekezetnek a református templomot.

Forrás: Európa Rádió