Napindító videós áhítatok

Január elsejétől minden reggel videós napindító áhítatokkal jelentkezik a Magyarországi Református Egyház Facebook-, Instagram- és YouTube-oldala. A református Bibliaolvasó Kalauz napi igeszakaszait minden héten más, az ország különböző részeiből hívott református lelkész magyarázza majd – összesen ötvenketten. A sort Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkipásztor nyitja meg.

hajdu_zoltan_levente

Hajdú Zoltán Levente szóládi lelkipásztor

A reformatus.hu oldalon eddig is a napi igemagyarázat volt a legolvasottabb tartalom, a közösségi médiában megjelenő videós igehirdetések pedig azokhoz is eljuthatnak majd, akik eddig nem látogatták az egyház honlapját. A cél, hogy minél többen ismerjék és értsék Isten Igéjét, de fontos az is, hogy a napok a Szentírás lelkületével induljanak minden hívő vagy Istent, a benne rejlő békességet kereső ember számára.

A felvételeket külön erre a célra épített stúdióban rögzítik. A nyitott könyvre emlékeztető díszlet – amelyet Horváth Gyula belsőépítész tervezett – az Ó- és Újszövetséget szimbolizálja, illetve a kettőt összekötő keresztyénséget.