Nem vagyunk egyedül

Sokfélék vagyunk, de összeköt református hitünk

A mai nappal együtt már csupán három napunk van arra, hogy online töltsük ki a 2022. évi népszámlálási kérdőívet az erre a célra létrehozott online felületen. Ne feledjük, mindenkinek törvény által előírt kötelezettsége, hogy részt vegyen a tízévente esedékes népszámláláson!

A népszámlálás második szakaszában, október 17. és november 20. között a számlálóbiztosok már csak azokat a háztartásokat keresik fel, amelyekben nem töltötték ki online a kérdőívet. Aki valamiért mindkét körből kimaradt, még egy harmadik lehetősége is lesz, november 21. és 28. között települése jegyzőjénél pótolhatja az adatszolgáltatást. Ennél azonban jóval egyszerűbb otthonunk kényelméből kitölteni a kérdőívet, amihez hathatós segítséget kapunk a nepszamlalas2022.hu oldalon.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szeptember végén minden magyarországi lakcímre levélben küldte ki az online kitöltéshez szükséges belépési kódot. Ennek a kódnak a birtokában az online kérdőív kitöltéséhez a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon lehet bejelentkezni. Ha nem találjuk a belépési kódunkat, akkor se essünk kétségbe! Az oldalon teljeskörű információt nyújtó videós anyag tájékoztat minket a kitöltés hogyanjával kapcsolatban.

nepszamlalas_2022 Népszámlálás

A kapott adatok egyházunk és a gyülekezetek számára is fontosak lesznek

Fotó: KSH

Ha online töltik ki, a véglegesítés előtt ne mulasszák el ellenőrizni, hogy megválaszolták-e a vallásosságra vonatkozó kérdést. Ugyan erre a kérdésre csupán ajánlott válaszolni, azonban református olvasóinkat különösen bátorítjuk arra, hogy jelöljék be református felekezeti hovatartozásukat a népszámlálási kérdőíven. Ha az ön életében szerepet játszik a reformátusság, kérjük, segítse a KSH munkáját azzal, hogy megválaszolja a vallásra vonatkozó kérdést is.

Ha problémájuk akadna a kitöltéssel, forduljanak bizalommal a helyi gyülekezet tagjaihoz vagy lelkészükhöz, akik örömmel segítenek!