Nevelés az Istentől kapott bölcsességgel

Bokrétaünnepet tartottak a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Missziói Egyházközség épülő bölcsődéjénél. Az Új bölcsőde kialakítása a Debrecen-Nagysándor-telepen elnevezésű projekt célja egy, a helyi igényeknek megfelelő, négy csoportszobás új bölcsőde építése, ami a tervek szerint 2024-ben készülhet el.

Október 26-án tartottak bokrétaünnepet a Debrecen-Nagysándor-telepi Református Missziói Egyházközség épülő bölcsődéjénél, ahol az épület elérte a legmagasabb pontját. A Nádsíp utcában épülő intézmény az egyházközség Fészek Református Óvodája mellett épül.

A bokrétaünnepen az egyházközség lelkipásztora, Iszlai Endre elmondta, hogy reménységgel és örömmel tekintenek az új bölcsőde építésére és működtetésére. –Tudjuk, hogy a gyermekvállaláson gondolkodók vagy gyermeket nevelő családok számára mennyire fontos, hogy a gyermekeik megfelelő, biztonságos, jó körülmények között nevelkedjenek, és ne csak testben növekedjenek, hanem lélekben is. Református bölcsődénk nem rejtett célja az Istentől kapott bölcsességgel, szeretettel való nevelés és az evangélium hirdetése, megélése, hogy a ránk bízott gyermekek nap mint nap lássák és tapasztalják meg Isten szeretetét, gondviselését. Mi magunk is ebben élünk, mozgunk és vagyunk – fejtette ki a lelkipásztor.

Nádsíp utcai bölcsőde bokrétaünnep F. Miskolczi János

Fotó: Miskolczi János

Hadházi Tamás, a Debreceni Református Egyházmegye esperesének áhítatát követően Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára kiemelte, hogy a kormány célja az, hogy a gyermeket vállaló családok számára az eddiginél is több bölcsődei férőhely álljon rendelkezésre. Debrecen városa élen jár a bölcsődefejlesztésben: nyolc újabb, különböző fenntartású bölcsődeprojekt kezdődött el, ezek közül több a református egyház fenntartásában.

Széles Diána alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője szerint ez a bölcsődefejlesztési projekt is a legjobb kezekbe került. Az építtető egyházközség lelkipásztorai ugyanazon munkálkodnak, mint az önkormányzat, hogy Debrecenben is megmutatkozzon a szeretet és az összefogás ereje.

Bölcsőde a Debrecen-Nagysándor-telepen

Az Új bölcsőde kialakítása a Debrecen-Nagysándor-telepen elnevezésű projekt célja egy, a helyi igényeknek megfelelő, négy csoportszobás új bölcsőde építése. A közel 510 négyzetméteres, akadálymentes, energiahatékonyan működő, melegítő konyhával és modern eszközökkel, bútorzattal, játékeszközökkel felszerelt épület és a hozzá tartozó játszóudvar 2024-ben készülhet el. A fejlesztés eredményeként ötvenhat bölcsődei férőhely és tizenegy új munkahely jön létre.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt két és fél évtizedben rengeteget fejlődött Debrecen ezen része. A sok hátránnyal szenvedő telepből egy feltörekvő városrész lett, ahol számos új intézmény épült az elmúlt években. Véleménye szerint a város lélekben is halad előre, egy bölcsődében sem a falak jelentik majd a lényeget, hanem az a lélek, amivel megtöltik az ott lévők. – Isten szeret bennünket, Isten gondoskodik rólunk, magyarokról, mi pedig gondoskodunk arról, hogy a lehető legjobb körülmények között részesülhessenek a magyar gyermekek református egyházi nevelésben és oktatásban – jelentette ki Kósa Lajos.

Az esemény végén, az új épület megáldása után a vendégek a magasba emelték a bokrétakoszorút.

Nádsíp utcai bölcsőde bokrétaünnep F. Miskolczi János

Fotó: Miskolczi János