Nézzétek az ég madarait!

Segíts énekesmadarainknak átvészelni a telet, építs madáretetőt, madárodút! Hívd fel erre mások figyelmét is: jelentkezz az MRE Ökogyülekezeti program keretében meghirdetett amatőr fotópályázatra, és nyerd el az értékes nyereményeket.
Az MRE Ökogyülekezeti Program által meghirdetett madáretető-, odú készítő, és fotópályázat célja, hogy felhívja a figyelmet énekesmadarainkról való gondoskodásra, rajtuk keresztül a teremtett világért való felelősségünkre. A teremtésvédelem iránt elkötelezett gyülekezeteknek lehetőség, hogy a „hálaadás" aktív, cselekvő részesei legyenek. A közös madáretető, madárodú készítés összekapcsolhatja a gyülekezet apraját-nagyját, közösségi alkalmat teremt.

Részvételi feltételek

  • Gyülekezethez kötődő személyek, családok, közösségek jelentkezhetnek.
  • A pályázaton a részvétel ingyenes.
  • A pályázatban kizárólag amatőr fotósok vehetnek részt.
  • Pályázni legfeljebb 5 digitális formátumú fénykép beküldésével lehet.
  • A pályázók hozzájárulnak ahhoz, hogy a beküldött fotót és a készítő nevét,gyülekezetének nevét az Ökogyülekezeti Program kezelje, publikálja, fotókiállításon megjelentesse.
  • A nyeremények át nem ruházhatóak, készpénzre nem válthatóak.
  • A pályázó képviseli, elismeri és szavatolja, hogy az általa beküldött fotó kizárólag a saját, eredeti alkotása, semmilyen szerzői jogot, védjegyet, erkölcsi jogot, magán/kiadói vagy egyéb szellemi jogot nem sért semmilyen szervezet vagy személy kapcsán, illetve semmilyen harmadik félnek nincs jogi, jogcími követelése vagy egyéb érdekeltsége a beküldött pályázatban.
  • Amennyiben a fénykép bármilyen módon sértő, a kiíró a nevezésből kizárhatja.

Zsűri

A beérkezett pályaművek értékelése zsűri, valamint közönségszavazás által történik. Agyőztes képek kiválasztásánál 80%-ban a zsűri szavazatai, 20%-ban a közönség szavazatai számítanak. A közönségdíjazásra feltett fényképek az Ökogyülekezet facebook oldalán tekinthetők meg: www.facebook.com/Okogyulekezet
A szavazók között ajándékokat sorsolunk ki.
A szakmai zsűri tagjai az Ökogyülekezeti Tanács, a Magyar Madártani és TermészetvédelmiEgyesület (MME) munkatársai valamint egy külsős szakértő.

Díjazás

A fotókat az Ökogyülekezet honlapján, facebook oldalán, református médiumokban tesszük közzé. A nyertes fotókból fotókiállítást rendezünk, amely a III. Ökogyülekezeti Konferencia alkalmából kerül megrendezésre, Budapesten, 2014. áprilisában.

A nyerteseket értékes ajándéktárgyakkal díjazzák:
I. helyezett – 10.000 Ft értékben,
II.helyezett – 6000 Ft értékben,
III. helyezett – 5000 Ft értékben, közönségszavazás győztese :5000 Ft értékben.

Beküldési cím és határidő: madareteto@okogyulekezet.hu

A fényképek beküldésének határideje:  2014. február 28

.Az Ökogyülekezeti Program a madáretető készítésben szakmai segítséget nyújt: Ujvári László, e-mail: madareteto@okogyulekezet.hu oktatófilm egy vesszőetető építéséről (www.okogyulekezet.hu). Igény és lehetőség szerint, a helyszíni szakmai tanácsadást is vállalják.

Szakmai együttműködő partner a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület(MME)

További információk, teljes pályázati kiírás a kapcsolódó letöltéseknél található.