Online imaközösség

Határokon átívelő online (zoomos) evangelizációt hirdettek az Észak-írországi magyar keresztyének. A hívők megújulása hitmélyítő sorozathoz csatlakozott és igét hirdet Végh Tamás és Bódis Miklós református lelkipásztor, valamint Ittzés István evangélikus lelkész.

A hívő ember feladata a hitre buzdítás. De mi lakozik bennünk, hívőkben? Mi van a mi lelkünkkel? Tudatosak vagyunk? Egyeztetünk a hitünkről, feladatainkról valakivel? Egyáltalán, merre tartunk a hit útján? Lehet, hogy csak megszokásból megyünk rajta? A zoomos evangélizáció egyik igehirdetője, Végh Tamás nyugalmazott református lelkipásztor azt mondja: a hívők életében vannak olyan pillanatok, amikor lelassítanak és átváltanak egy életformára, ami olyan, mint a régi életük javított kiadása, de ez nem elég. – Az Istennel való kapcsolat olyan, mint egy jó házasság: meghatároz a társam, és én is meghatározom őt. Bármit teszek, azt megbeszéljük, egyeztetjük. Ha Jézus a párom, akkor ez még inkább a feladatunk. Ha az egyeztetés nem történik meg, megfakulhat a hitélet, nincs benne öröm, lendület és valódi cél – fogalmaz Végh Tamás, aki azért csatlakozott a kezdeményezéshez, hogy ne vesszen el a hit megtartó ereje, és együtt imádkozzanak az ébredésért.

A Zoom videokonferencia-alkalmazás segítségével hívják és várják a világ magyarságát közös hitmélyítő gondolkodásra. Végh Tamás a reformatus.hu-nak azt mondta: legutóbb tizenegy országból csatlakoztak az online hitmélyítő alkalomhoz, a legtöbben Magyarországról, illetve a Kárpát-medencéből.

A következő három találkozó október 26-án, 27-én és 28-án lesz, mindhárom alkalommal este 7 órától. Aki csatlakozni szeretne, az az imaközösség zoom-linkjét e-mailben tudja elkérni a szervező gyülekezettől az eszirmak@gmail.com e-mail címen. A zoom-linket mindig az aktuális evangelizáció napján teszik majd közzé.

A 2021-es időpontok

OKTÓBER

26. kedd: Ittzés István
27. szerda: Végh Tamás
28. csütörtök: Bódis Miklós

NOVEMBER

23. kedd: Végh Tamás
24. szerda: Bódis Miklós
25. csütörtök: Ittzés István