Online lelkésztalálkozók Tiszántúlon

Négyszáz tiszántúli lelkipásztor vesz részt a március 16-án kezdődött és 26-ig tartó böjti beszélgetéseken az online térben.

„Az újabb lezárások nagy nehézségek elé állítják a lelkipásztorokat, kíváncsi vagyok rájuk, a helyzetükre. Egyre inkább kimerülnek a lelki erőtartalékok, ezért szükség van a biztatásra is” – nyilatkozta az Európa Rádiónak Fekete Károly tiszántúli püspök. A másfél-kétórás alkalmak egyházmegyénként valósulnak meg, körülbelül 20 fős csoportbontásban. A résztvevők egy rövid áhítatát követően megoszthatják tapasztalataikat, beszámolhatnak a személyes, és gyülekezeti életük jelenlegi helyzetéről, majd imaközösségben csendesedhetnek el.

Online

Lelkészeink erősítik is egymást ezeken a beszélgetéseken, ötleteikből profitálhatnak – mondta a püspök. „Rendkívüli helyzetben is megállják a helyüket, olyan helytállással, ötetgazdagon, kitartással végzik a szolgálatot, amiért csak köszönet illeti őket. Minden nehézség ellenére új csatornák nyíltak a kommunikációban, az evangélium hirdetése nem állt meg” – foglalta össze a békési, bihari, csongrádi és debreceni lelkészektől hallottakat.

A szolgáló közösségek megerősödéséről számolt be Tóth-Mihala Veronika lelkipásztor, missziói tanácsos is: „Mindenki szeretné megtalálni a gyülekezethez vezető utat, egybetartani a közösséget. Cserébe soha nem látott szeretetet, hűséget kapnak tőlük ezekben az időkben. A tapasztalatok azt mutatják, képesek vagyunk tanulni is azért, hogy kapcsolatban maradjunk egymással.”

Forrás:

Európa Rádió