Perselyadomány a Kisvárdai Református Egyházközség templomára

A Zsinat döntése értelmében az október utolsó vasárnapján befolyt perselyadományokat minden évben egy kiemelt ügy támogatására ajánlják fel a gyülekezetek. Idén a Kisvárdai Református Egyházközség új templomára fordítják majd a pénzt. Az építkezés tavaly áprilisban kezdődött, de a járvány és az emelkedő árak miatt nem tudták befejezni a munkát. A részletekről Kormos Csaba lelkipásztorral Kojsza Péter beszélgetett.

A Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye legnagyobbja a kisvárdai gyülekezet. A városban két helyen is tartanak istentiszteleteket: a belvárosban, a templomban és kijjebb, az imaházban. Utóbbiba sok olyan hívő jár, akinek gondot okozna a beutazás. Csakhogy ezt a helyet mostanra kinőtte az egyre gyarapodó gyülekezet, a döntés pedig egyértelmű volt: új templomot kell építeni.

Az összetartásnak köszönhetően a templom csaknem 80 százalékos készültségben van. A gyülekezeti önerőből és az egyházkerületi támogatásokból a falak már állnak, a tetőszerkezet kész, a nyílászárók is hamarosan a helyükre kerülnek. A másfél éve indult munkálatokat azonban a járványhelyzet lelassította, miközben az árak nőttek, ezekkel pedig már nem tudott versenyt tartani a gyülekezeti adakozás. A hiányzó összeget segíthetnek október utolsó vasárnapján összegyűjteni az ország református gyülekezetei.

A riport a Minden időben című református műsorban hangzott el a Kossuth Rádión 2021. október 27-én. Hallgassák adásunkat minden szerdán 13 óra 30 perctől!