Református focitorna Leveleken

Kárpát-medencei Kispályás Labdarúgótornát szerveztek Leveleken, a helyi általános iskolában. A Nyírségi Református Egyházmegye meghívására Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből, valamint a Tiszántúlról érkeztek egyházmegyei csapatok.

Kárpát-medencei Kispályás Labdarúgótornát szerveztek Leveleken, a helyi általános iskolában. A Nyírségi Református Egyházmegye meghívására Felvidékről, Kárpátaljáról és Erdélyből, valamint a Tiszántúlról érkeztek egyházmegyei csapatok. Az Európa rádió munkatársa beszélgetett résztvevőkkel, szervezőkkel, vendégekkel.

„Aki a futballpályára lép, az szeret győzni” – mondta Balogh Attila. A kárpátaljai református esperes szívesen focizik, de a versenynél fontosabbnak tartja a testvéri találkozásokat. Gaál Sándor örömét fejezte ki, hogy ismerősökként köszönthetik a határon túli reformátusokat. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetője szerint a térségben élő emberek számára a foci ünnep, olyan alkalom, mely elfeledteti velük gondjaikat. A kormány képviselője szerint az állampolgársági törvény óta megszűnt a határon túli fogalma, hisz mindannyian egy ország polgárai lehetünk.A rendező nyírségi református egyházmegye esperese úgy véli, egyre természetesebbé válik az egységes Magyar Református Egyház. Reméli, a kialakuló kapcsolatok tovább élnek majd.

Sike Gábor, Európa rádió – reformatus.hu