Nyitó istentisztelet és online könyvbemutató a házasság hetében

A káposztásmegyeri református templomban indul útjára ebben az évben a házasság hete programsorozat. A február 13-i délelőtti istentiszteleten Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház (MRE) Zsinatának lelkészi elnöke prédikál. Ugyanezen a napon délutáni online alkalomhoz csatlakozhatnak az érdeklődő gyülekezetek: Szőke Attila Szilárd és Szőke Etelka párkapcsolati könyvét mutatják be.

Hazánkban tizenötödik alkalommal rendezik meg február harmadik hetében a házasság hete programsorozatot, amely a keresztyén egyházak és több civil szervezet összefogásával a házasság fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet. Ebben az évben a mottóként kiemelt üzenet: Maradjunk együtt! Már az eseménysorozat nyitónapján két fontos református programot is tartanak.

Megnyitó Káposztásmegyeren

A házasság hete hivatalosan a káposztásmegyeri református templomban tartott istentisztelettel indul. A délelőtt 10 órakor kezdődő alkalmon balog Zoltán, püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke hirdet igét. A nyitó istentisztelet lelki közösségébe természetesen távolról is be lehet kapcsolódni: az eseményt a helyi gyülekezet YouTube-csatornáján közvetíti.

Házasság Hete nyitó istentisztelet

Közeledjetek!

Szőke Attila Szilárd és Szőke Etelka református lelkészházaspár már jó ideje dolgozik házaspár- és családterapeutaként. Tapasztalataikat és meggyőződésüket ötvözve két évvel ezelőtt könyvet adtak ki Közeledjetek! – A párkapcsolat dinamikája címmel. Akkor a bemutatót elsodorta a koronavírus-járvány, ám mivel az üzenet nem vesztett aktualitásából, most online formában hívják korábbi és leendő olvasóikat az interneten közvetített bemutatóra, beszélgetésre.

Az egyes gyülekezetek, közösségek akár saját eseményt is szervezhetnek, és kivetítő segítségével közösségi szinten kapcsolódhatnak a Zoom-konferenciához, amely február 13-án 16 órakor kezdődik. Így akár az esemény után kisebb körben beszélgethetnek az elhangzottakról. A szervezést, előkészületeket mindenki helyben tegye meg, csatlakozni szabadon lehet.
(Javasolt eszközök: kivetítő és vászon, kihangosítás, internetkapcsolat.) Az esemény megszervezését különösen ajánljuk azoknak, akik a könyv tematikája alapján csoport indításán gondolkodnak.

Házasság Hete plakát