Református webshop indult

Refishop néven nyílt meg az RKK Talent Kft. által üzemeltetett internetes bolt, ahol jelenleg az Áldás, békesség! feliratú református szaloncukrokat lehet megrendelni.

szaloncukor Fotó: Sebestyén László

Fotó: Sebestyén László

– A szaloncukrok iránt tavaly tapasztalt nagy érdeklődés miatt nyitottuk meg a webshopot – mondta el Zila Gábor, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány (RKK) ügyvezetője. A későbbiekben más termékeket is szeretnének elérhetővé tenni az internetes áruházban. A webshop létrehozásának másik oka, hogy a református gasztrokulturális programban számos olyan termelővel és feldolgozóval került kapcsolatba az RKK, valamint több olyan értékes dolog került a látókörükbe, amelyek arra a gondolatra vezették őket, hogy elérhetővé kell tenni a nagyközönség számára a református termelők református kötődésű termékeit.

– Ezeknek a termékeknek a kereskedelme szabályozva van, ezeknek megfelelve szeretnénk kialakítani a termékpalettát. A bővítés így több lépcsőben várható, most, első lépésként szárazáru forgalmazására kértünk és kaptuk meg az engedélyt. Hosszú távon mérlegeljük, hogy milyen irányokba haladjunk tovább – mondta el Zila Gábor. Azoknak a termelőknek is, akiknek a termékei most még nem tudnak bekerülni a webshop kínálatába, szeretnék biztosítani a megjelenési lehetőséget különböző rendezvényeken, fesztiválokon.

Zila Gábor szerint azoknak a gyülekezeteknek, intézményeknek a termékötleteit is várják, amelyeknek még nincsen engedélyük vagy céges hátterük ezek árusítására, lehetséges ugyanis, hogy közösen tudnak megoldást találni a webshopos megjelenésre. Figyelmeztetett, hogy ilyen esetben a terméktől is függ, mennyi idő megszerezni a szükséges engedélyeket. – A legfontosabb azonban az, hogy merjünk bizalommal fordulni egymáshoz – mondta az RKK ügyvezetője.

A Refishopot elérhetik erre a linkre kattintva.