Reformátusok kapták az Értékteremtő Közösségekért díjat

Kontha Benőné Molnár Piroska, a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia elnöke, a Majosházai Hospice Ház alapítója és a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület kapta ebben az évben az Értékteremtő Közösségekért díjat.

Fennállásának 10. évfordulóját ünnepli a Civil Központok országos hálózata. A jubileum alkalmából február 4-én, a Grupama Arénában megrendezték az I. Civil Konferenciát, amelyen számos református szervezet is képviseltette magát. Az eseményen harmadik alkalommal adták át az Értékteremtő Közösségekért díjat, amelyet idén Kontha Benőné Molnár Piroska, a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia elnöke, a Majosházai Hospice Ház alapítója, és a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület kapott.

I. Civil Konferencia díjátadó

Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Kontha Benőné Molnár Piroska, a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia elnöke, a Majosházai Hospice Ház alapítója, Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért egyesület elnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

Fotó: Gulyás Gergely Facebook-oldala

Az elismeréseket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át, aki beszédében elmondta, azok az igazi civilek, akik számára „nem térkép e táj”, hanem felismerik az emberek, helyi közösségek gondjait, és a megoldásra gyakorlati javaslatokat dolgoznak ki. A miniszter az idei díjazottak történetét tanulságosnak és motiválónak látja és sok erőt kíván a folytatáshoz.

Kontha Benőné Molnár Piroska, a Református Dunamenti Kistérségi Diakónia vezetőjéről és a Majosházi Hospice Ház alapítójáról elhangzott, egy családi tragédia után kezdett munkájába és építette ki református alapokon nyugvó, segítő szervezetét. Egyesülete 1996 óta több mint ezer családot segített. Konta Benőnével korábban Fekete Zsuzsa készített portrébeszéltegést:

Szintén Értékteremtő Közösségért díjat kapott a Reformátusok Szatmárért Egyesület, amelynek élén Fülöp István, a zsinati kommunikációs bizottság vezetője áll. A Reformátusok Szatmárért 2011 óta működik és igyekszik ápolni a ma három különböző országhoz tartozó történelmi Szatmár megye hitbeli hagyományát, kulturális összetartozását. Az egyesület gondozásában jelent meg Nagykárolyban az újranyomott Vizsolyi Biblia a reformáció 500. évfordulóján.