Szerdán 10 óráig még ki lehet tölteni online a népszámlálási kérdőívet

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelezte, mivel rengetegen hagyták a népszámlálási kérdőív online kitöltését az utolsó napokra, meghosszabbították a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát. Ez azt jelenti, hogy szerdán délelőtt 10 óráig még ki lehet tölteni a kérdőívet.

Hangsúlyozták, hogy a kérdőíveket eredetileg október 16-án éjfélig lehetett volna online kitölteni a tizenkét jegyű belépési kód segítségével. A nagy érdeklődés miatt azonban úgy döntöttek, meghosszabbítják az online adatszolgáltatás időszakát. Ennek értelmében a kérdőívet október 19-én délelőtt 10 óráig lehet az interneten keresztül kitölteni, így mindenkinek lehetősége lesz az önálló adatszolgáltatásra, aki élni szeretne vele – olvasható a KSH oldalán.

Kiemelték, hogy az internetes kitöltés továbbra is a legegyszerűbb, leggyorsabb és legkényelmesebb módja a válaszadásnak. Amennyiben valaki nem rendelkezik internethozzáféréssel, térítésmentesen használhatja a közkönyvtárak számítógépeit, valamint a Digitális Jólét Program Pontokon is ki lehet tölteni online a kérdőíveket – hívták fel a figyelmet.

Amennyiben segítségre szorul valaki a kérdőív kitöltése során, vagy kérdése merülne fel, az a nepszamlalas2022.hu oldalon a gyakran ismételt kérdések (GYIK) aloldalán kaphat választ. Emellett rendelkezésre áll a népszámlálás ügyfélszolgálata is, ahol telefonon az ingyenesen hívható zöld számon (+36-80-080-143) is lehetőség van tájékoztatást kérni.