Szeretetbe kapaszkodva

Magyarországon tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztyén egyházak és civil szervezetek összefogásával. Az idei, február 19-ig zajló programsorozat mottója: Szeretetbe kapaszkodva. Az országos rendezvénysorozat célja felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint segítséget nyújtani a házasságra készülőknek, vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István. Az aktuális központi eseményekből szemezgettünk.

Február 17., péntek 18 óra: A kiemelkedően eredményes házasságok hét szokása. Hogyan alakítsunk ki időtálló házasságot időtálló alapelvekkel? Előadó: Gerberné Farkas Zsuzsanna mentálhigiénés tréner, párkapcsolati coach. Online előadás a házasság hete Facebook-oldalán: www.facebook.com/hazassaghete.

Február 18., szombat 14 óra: Védelmező kapcsolat. Előadók: Gödör István és Gödörné Csontos Zita, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársai. Helyszín a pasaréti református templom (1026 Budapest, Torockó tér 1.). Az alkalom online is elérhető lesz a pasaréti református gyülekezet YouTube-csatornáján: https://www.youtube.com/@PasaretiReformatusGyulekezet.

Február 19., vasárnap, 18 óra: Záró szentmise a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban. A szentmisét bemutatja és homíliát mond Marton Zsolt váci megyéspüspök (1056 Budapest, Március 15. tér 2.).