Társasházból óvoda Dombóváron

Új épülettel bővült a Margaréta Református Óvoda Dombóváron. A város szívében működő négycsoportos óvoda szomszédjában álló épületet vásárolták meg és alakították óvodává az Országos Óvoda Projekt segítségével. Az intézményt június 10-én, ünnepi istentisztelettel egybekötött ünnepségen adták át.

A reformátusok régóta dédelgetett álma vált valóra Dombóváron: új épülettel és csoporttal bővül a helyi református óvoda. Az intézmény iránti érdeklődés egyre nőtt az elmúlt években, ezért volt szükség arra, hogy megvásárolják és átalakítsák a már meglévő épület szomszédságában álló társasházat.

Margaréta

A Margaréta Református Óvoda új épülete Dombóváron

Fotó: Tóth László

„Feladatunk a keresztyénség megőrzése, továbbadása és a békesség hirdetése” – hangsúlyozta az ünnepi istentisztelet után rendezett átadóünnepségen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Margaréta Óvoda, Dombóvár, Fotó: Tóth László

Fotó: Tóth László

Az új, 335 négyzetméter nettó alapterületű óvodai épület a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramjában készült el. Magát az országos projektet 30 milliárd forintos állami támogatásból hívták életre, segítségével több mint 3200 új református óvodai helyet alakítanak ki Magyarországon. Ebből egy kis szelet a dombóvári református ovi bővülése: erre 310 millió forintot költöttek.

Margaréta Óvoda, Dombóvár, Fotó: Tóth László

Fotó: Tóth László

Az épületben két csoportszobát, tálalókonyhát, szociális helyiségeket alakítottak ki, s ezeket hőszivattyúval, padlófűtéssel, energiatakarékos elektromos berendezésekkel szerelték fel.