Templomfelújítás uniós forrásból

Bölcskei Gusztáv püspök jelenlétében tartottak hálaadó istentiszteletet a megújult kötegyáni református templomban április 29-én.
— A templom az Istennel szövetséges gyermekei otthona, s isteni csodának köszönhetően újult meg az Atya háza Kötegyánban. Hála legyen az Istennek érte — mondta igehirdetésében, prédikációjában Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a kötegyáni református templom felújítása alkalmából vasárnap délután rendezett hálaadó istentiszteleten.

A Tyukodi László református lelkipásztor vezette Kötegyáni Református Egyházközség 16 millió 444 ezer forint, hazai és uniós forrásból elnyert támogatás felhasználásával, 18 millió 300 ezer forint összegű beruházásból újította fel Isten házát.

A XVIII. század derekán emelt templom megújulása érdekében a gyülekezet, s a falu közössége is jelentős áldozatot vállalt. Ennek köszönhetően hat esztendővel ezelőtt tetőt cseréltek a templomon, s az utólagos falszigetelést, belső felújítást is elvégeztették az elmúlt években.

A pályázaton elnyert támogatásból tavaly a külső homlokzatot, a toronysisakot, a toronylépcsőzetet újították fel, s a templomkert nyert funkciót. Köszönhetően a helyiek adományainak a toronyórát is felújíttatták.

Forrás: Békés Megyei Hírlap